ZOWIE miševi su najpopularniji među profesionalnim CS:GO igračima, a sada ih možete nabaviti i u Hrvatskoj. I to po vrlo povoljnim cijenama.

Kako je ZOWIE postao izbor profesionalnih igrača

Prema velikom broju anketa i analiza o tome koju periferiju koriste profesionalni CS:GO igrači jedan brend među miševima uvelike prevladava. Radi se o tvrtki ZOWIE Gear utemeljenoj 2008. koju je prije nekoliko godina kupio BenQ.

Mnogi smatraju da je prekretnica za ZOWIE bila kada im se 2009. godine pridružio Emil “HeatoN” Christensen, bivši profesionalni igrač i menadžer Ninjas in Pyjamas. HeatoN se u ZOWIE Gearu pridružio Abdisamadu “SpawNu” Mohamedu u razvoju proizvoda, a godinu dana kasnije predstavljena je EC serija miševa na kojoj je radio sam HeatoN zbog čega i nosi njegove inicijale.

Iako se ZOWIE promovirao na raznim esport događajima, nekako potiho veliki broj profesionalnih CS:GO igrača počeo je koristiti miševe te marke. Kvalitetna izrada, razumna cijena, plug & play, jednostavnost i konstanta suradnja s igračima glavni su razlozi zašto ga danas koristi većina igrača.

Profesionalni CS:GO timovi često su vezani sponzorskim ugovorima promovirati određene proizvođače računalne periferije, zbog čega dio njih i koristi periferiju tog proizvođača. Međutim, pogledamo li sponzore ekipa SK Gaming, Astralis ili Cloud9 možemo vidjeti da se ZOWIE ne nalazi na popisu sponzora ili partnera, a prema provedenim istraživanjima čak 12 od 15 igrača iz navedenih timova koristi ZOWIE miševe.

Na fotografiji s IEM Oakland turnira održanog krajem prošle godine tako je vidljivo da Gabriel “FalleN” Toledo koristi ZOWIE EC1-A White, a njegov suigrač i najbolji CS:GO igrač u 2017. godini Marcelo “coldzera” David igra s ZOWIE FK2

ZOWIE FalleN coldzera
HLTV.org

ZOWIE dostupan u Hrvatskoj zahvaljujući UVI Shopu

Na službenim stranicama tvrtke pod tabom “Where to buy” Hrvatske nažalost nema, dok Srbija i Slovenija jesu na popisu. Međutim, to se nedavno promijenilo.

Nedavno otvoreni webshop UVI Shop u svojoj ponudi između ostalog ima i najveći izbor ZOWIE miševa u Hrvatskoj. Najpopularniji model među profesionalnim igračima je ZOWIE Gaming EC2 kojeg između ostalih koristi i Nikola “NiKo” Kovač, a za njega ćete u UVI Shopu morati izdvojiti 433,13 kuna. To je otprilike i cijena SteelSeries Rival 300 još jednog popularnog modela među igračima, dok je Logitechov ekvivalent G403 50-ak kuna skuplji.

Većina domaćih igrača koji koriste ZOWIE miševe nabavljali su ih vani. Cijena na Amazonu kreće se od 60 eura na više što nekoliko kuna skuplje nego u UVI Shopu, a slično je i na ostalim popularnim stranim servisima, dok je u webshopu u Sloveniji cijena jednaka onoj u Hrvatskoj. Na UVI Shopu možete vidjeti kompletnu ponudu ZOWIE periferije. Što se tiče same dostave ona je moguća putem GLS-a što će va koštati nešto više od 35 kuna, ali miš možete i osobno preuzeti. Uz standardne načine plaćanje na UVI Shopu možete plaćati i PayPalom, ali i kriptovalutama poput Bitcoina. Naravno, uz pripadajuće provizije.

ZOWIE miševi bez nepotrebnih funkcija i dodataka

S tehničke strane ZOWIE miševi ne donose ništa revolucionarno. Radi se o ergonomski oblikovanim miševima koji dolaze s četiri DPI opcije 400/800/1600/3200.

Koriste optičke AVAGO ADNS-3XXX senzore koji se spadaju među “flawless sensor/superior sensor” grupu, što znači da nema algoritama za predviđanje pokreta, ubrzanja, zastajkivanja i sličnih problema već miš vjerno prati pokrete ruke. Report rate im je također podesiv (125/500/1000Hz), što znači da brzina odaziva ide sve do 1 ms. Imaju pet tipki te za njihovo korištenje nije potreban dodatan software.

Dovoljno ih je uključiti u USB 2.0 ili USB 3.0 port. Ukratko, ZOWIE miševi donose sve što vam treba, ali bez nepotrebnih gluposti.

UVI Shop ZOWIE Hrvatska
ZOWIE

Tražite li miša za CS:GO ili neki drugi FPS u srednjem cjenovnom rangu visoke kvalitete ZOWIE se čini kao odličan izbor. Cijena je pristupačna, kvaliteta izrade visoke, a to su prepoznali i brojni igrači.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime