Foto: Hrvoje Jadrić
Proteklog vikenda završio je CSadria Clan Championship. Bajini Puleni nadigrali su KlikTech i tako osvojili prvo regionalno CS:GO natjecanje ove godine. Sada kada su se emocije smirile i napokon smo došli k sebi, vrijeme je da osvrnemo na sve ono što smo napravili proteklih nekoliko mjeseci.

Online dio CSadria Clan Championshipa

Kada smo se odlučili za organizaciju CSadria Clan Championshipa, kao i uvijek dosad, u fokusu su bili regionalni igrači i timovi. Cilj je bio napraviti ligu po njihovoj mjeri s jakom konkurencijom kako bi iskustvo natjecanja mogli stjecati i van velikih regionalnih natjecanja, ali i stranih online liga. Danas možemo zadovoljno reći da smo u tome i uspjeli. Sve je počelo s dva kvalifikacijska kupa na koje se prijavilo više od 70 ekipa. Četiri najbolje iz svakog, osigurale su svoje mjesto u ligi

Tijekom ožujka osam ekipa odigralo je 17 mečeva u online dijelu lige, sve mečeve smo prenosili paralelno na Facebook stranici i Twitch.tv kanalu te tako pratili posljednje trendove u esport industriji. Prijenosi online dijela lige privukli su preko 20 tisuća pregleda, u prosjeku je svako kolo gledalo 2500 jedinstvenih gledatelja, a pogledano je 150 tisuća minuta regionalnog CS-a.  Cijelu ligu popratila je velika aktivnost na društvenim mrežama i preko 20 vezanih objava na CSadria.org portalu. Svaka pojedina sitnica, grafika, tekst, izgled streama i sve ostalo, rezultat je rada CSadria ekipe, a posla je vjerujte nam bilo.

CSadria Clan Championship LAN

Tjedan dana prije početka LAN završnice počele su same pripreme. Od testiranja računala koje su predviđene za najam u igraoni, razrade programa do finalizacije same produkcije. Sve je bilo spremno na vrijeme, međutim kada su igrači zasjeli u bootheve i krenuo je prijenos OBS jednostavno nije funkcionirao kao večer prije. Eliminirali smo probleme jedan po jedan dok nismo pronašli uzrok. Kada je prijenos napokon krenuo bilo je problema sa zvukom, ali i oni su ubrzo riješeni. Tijekom dana javljali su se novi problemi kao iznenadno padanje interneta, ali ništa što nije normalno za jedan esport događaj.

Kako su računala bila namijenjena za najam, posebni softwarei izazivali su neočekivane probleme s kojima se igrači nisu ranije susretali tako da su i u tom slučaju morali intervenirati naši admini. Nisu nam na ruku išle niti pauze između mečeva, a u tom trenutku niti to što su mečevi bili iznimno napeti i trajali dugo. Iako nismo mogli utjecati na sve faktore, kao organizatori natjecanja preuzimamo odgovornost za kašnjenje i tehničke probleme.

Ipak, napravili smo određene iskorake. Pružili smo gledateljima novi sadržaj, kao što su intervjui i analize kako bi skratili pauze između mečeva. Sama kvaliteta opreme također je bila na iznimno visokoj razini. Sve to predstavljalo je i nove izazove. Ogroman dio posla odradili su Goran Kovač i Hrvoje Jadrić, koji su nam pomogli i omogućili da podignemo event na višu razinu, a puno toga smo i naučili. Hvala vam na svemu.

CSadria Clan Championship LAN 1
Foto: Hrvoje Jadrić

Sada, ona ljepša strana. LAN završnica CSadria Clan Championshipa bila je iznimno zanimljiva. U četiri best-of-three meča odigrano je 287 rundi na 10 mapa, kao da je svaka mapa u prosjeku završila 16-13. Iznimno napeti mečevi izvlačili su iz igrača ono najbolje što je rezultiralo odličnim mečevima na kraju kojih su slavili Bajini Puleni.

LAN završnicu je popratilo 14 tisuća jedinstvenih gledatelja koji su pogledali 195 tisuća minuta prijenosa, a u jednom trenutku na Twitchu finale je pratilo nešto manje od 450 gledatelja. Trudili smo se biti što aktivniji na društvenim mrežama da budete u toku događanja i možete doživjeti djelić atmosfere.

Hvala vam na tome. Jedna od najvažnijih komponenata esporta su gledatelji.

CSadria Clan Championship ne bi bio moguć bez naših partnera Clan Gaming centra koji su u svakom aspektu maksimalno izašli ususret. Hvala i svim našim ljudima koji su mjesecima radili na projektu, a na samoj LAN završnici praktički dva dana u komadu radili bez prestanka.

CSadria Clan Championship ekipa

Što nakon CSadria Clan Championshipa

CSadria Clan Championship je iza nas. Bez obzira na sve probleme na kraju smo zadovoljni, a svoje zadovoljstvo su iskazali i sami igrači.


Dali smo sve od sebe kako bi igračima pružili što bolje uvjete za igru, ali i one osnovne potrepštine kao što su hrana i osvježenje za što se pobrinulo fenomenalno osoblje Esports Puba i Clan Gaming centra. Pive su bile hladne, a pizze i sendviči odlični. Hvala još jednom svima na dolasku i vjerujte nam idući put će biti još bolje.


CSadria će nastaviti raditi ovakve evente, naravno u skladu s ostalim regionalnim natjecanjima. Kada će biti idući, zasad vam ne možemo potvrditi točan datum, ali saznat ćete sve na vrijeme.

Do sljedećeg LAN-a, nastavljamo sa svakodnevnim radom. Ostanite s nama i pratite što se zbiva na regionalnoj CS:GO sceni.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime