Još jedan ESL turnir za južno-istočnu regiju evrope počeo je 25 novembra, i dobili smo neke odlične i neizvesne mečeve već na samom startu turnira.

Prvi meč odigrale su ekipe Without Warning i Invictus Aquilas, gde se nastavio neslavan trend koji trenutno prati balkan regiju, da ekipe dobijaju mapu koju nisu pikovali, pa smo tako mogli da vidimo da je Bugarska ekipa pobedila na Overpass(16:6) i Cache (16:10), dok je Rumunska ekipa pobedila Cobblestone (16:5). Igrač meča bio je Nikola “NK4Y” Radushev sa ukupnim KD od +20 u ove tri mape.

Drugi meč nam je doneo duel izmedju ekipa GameAgents i SinnerS. Rumunska ekipa se odlučila za Cache i tu su uspeli da odnesu pobedu rezultatom 16:13, dok je ekipa GameAgents izabrala Mirage i uzela mapu u svoju korist rezultatom 16:13. Odlučujuća mapa je bila Cobblestone, gde nismo dobili neizvestan rezultat kao u prve dve mape, bilo je 16:7 za SinnerS, gde treba napomenuti da je Andrei “TheOne” Zamfira imao najbolje brojke za svoju ekipu.

Treći meč turnira, napokon smo imali priliku da gledamo ekipu iz Adrija regije, ekipa Squared se ponovo susrela sa ekipom Pixela u meču koji je već bio odigran, ali ponovljen zato što su se igrači Pixela žalili na igrače Squareda koji nisu koristili ESL Wire antičit. Ponovo smo gledali iste mape kao iz prvog meča, Train je bila prva mapa i iako je delovalo da će Squared da završi meč posle odličnog T halfa (10:5), ekipa Pixel uspeva da uđe u overtime i na kraju i odnese pobedu na prvoj mapi rezultatom 19:17. Posle toga smo mogli da vidimo Cache, gde je Squared odigrao neverovatno, sve im je išlo za rukom, i ta mapa je brzo gotova rezultatom 16:2 u korist ekipe Squared. Treća i odlučujuća mapa je bila Cobblestone, gde su ekipe ponovo zamenile uloge, i Pixel je neverovatnom agresivnom igrom dobila velik broj rundi na šta igrači Squared nisu bili spremni, pa se tako poslednja mapa završila rezultatom 16:2 u korist Madjarske ekipe. Najbolji igrač meča statistički je bio Renátó “bzt” Bárányos.

Poslednji meč odigran je između Bpro i ekipe KlikTech, gde je ekipa Bpro imala mapu prednosti koju su i stekli prošli put, meč je bio prekinut posle prve mape zbog ESL Wire antičita koji nije bio upaljen kod odredjenih igrača bugarske ekipe, ali na kraju je ipak odlučeno da će Bpro imati mapu prednosti u nastavku ovog susreta. Nuke je bila ta druga mapa koja je trebala da se odigra, a Bpro ju je pobedio sa neverovatnih 16:0. Ono što možda barem malo opravdava ovakvu igru i rezultat jeste to da je i pre turnira bilo poznato da je ovo poslednji turnir KlikTech-a u ovom lineup-u.

>>brky napušta KlikTech

Kako su ekipe Squareda i GameAgentsa izgubile svoje prve mečeve na SEC turniru, zapeli su jedno protiv drugih u lower bracket fazi turnira. GameAgentsi su se odlučili za Cobblestone, gde smo mogli videti veoma uzbudljiv meč gde su obe ekipe u jednom delu mape imale veću prednost, ali je na kraju mapa završena rezultatom 16:14 za ekipu Squared. Odmah posle mogli smo gledati Inferno koji je bio pick ekipe Squared, koja je počela na T strani i uspela da izbori solidan half (8:7 za GameAgentse), ali posle na CT uspeva da uzme samo tri runde, i prepušta ovu mapu GameAgentsima rezultatom 16:10. Decider mapa bila je Train, gde smo videli neverovatnu igru i klačeve Alekse “Impulse” Stankiča, koji je mapu završio sa neverovatnih 36 fragova, i pomogao svojoj ekipi da u uzbudljivom meču pobede sa 16:14 i nastave učešće na ovom turniru i , nadamo se, preko lower bracket-a pronađu put do LAN finala.

Napomena: Drugi meč lower bracket-a je trebao da se odigra između ekipa KlikTech i Invictus Aquilas, ali je ekipa KlikTech odlučila da ne odigra ovaj meč i samim tim su završili svoje učešće na turniru.

sec esl csgo

Samo tri ekipe (označeno plavim kvadratom) će uspeti da se kvalifikuju za LAN završnicu, koje preostale će uspeti u tome?

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime