FaZe Clan je službeno potvrdio dolazak  Janka “YNk” Paunovića umjesto  Roberta “RobbaNa” Dahlströma na mjesto trenera. Kao peti igrač za IEM Katowice Major uskočit će Dauren “AdreN” Kystaubayev.

YNk i NiKo u FaZe Clanu

Nakon što je završio prvu trenersku avanturu u MIBR-u, YNk je već našao drugi angažman. Kako se i nagađalo, preuzeo je trenersku poziciju u FaZe Clanu koju je nakon skoro tri godine napustio Robert “RobbaN” Dahlström. YNk će tako ponovo s prijateljem i bivšim suigračem NiKom pokušati FaZe vratiti među tri najbolje ekipe na svijetu.

U intervjuu za HLTV.org  YNk je otkrio da je u MIBR-u glavni problem bio nedostatak autoriteta zbog kojeg nije mogao ekipi nametnuti željene ciljeve i uvesti veću dozu profesionalizma. Možda će mu s NiKom kao vođom ekipe u FaZeu biti nešto lakše. Također je naveo i kako će pokušati provesti svoje ideje kao trener, ali ne bude li išlo smjerom koji on želi rado će se vratiti na analitički stol.

Janko YNk Paunović
HLTV.org

Ipak, dok je YNk vodio MIBR brazilsko-američka ekipa nije uspjela osvojiti ni jedan značajan turnir tek ZOTAC Cup Masters 2018. Igrali su u još dva finala, ali protiv svih jačih ekipa imali su negativan omjer (Na’Vi 1-2, Liquid 0-3, FaZe 1-3 i jedan neodlučeni rezultat.

TACO i zews stigli su u MIBR umjesto YNk-a i Stewie2k, koji ponovo želi okupiti brazilsku ekipu. Posljednji dolazak bi trebao biti onaj felpsa umjesto tarika.

AdreN kao peti za major

Kako je Finn “karrigan” Andersen izgubio mjesto u prvoj ekipi FaZe Clana te otišao na posudbu u Envy, kao peti igrač za IEM Katowice Major koristit će Kazahstanca AdreNa, bivšeg igrača Gambita s kojim je osvojio PGL Krakow Major 2017. Zasad će AdreN biti samo zamjena za major, a hoće li ostati u ekipi vjerojatno ćemo saznati nakon turnira. Inače se radi o sjajnom igraču, koji je u pucačkom segmentu nebrojno bolji od karrigana, ali pitanje je kako će se uklopiti u ekipu punu zvijezdi.

FaZe Clan

Nikola “NiKo” Kovač
Olof “olofmeister” Kajbjer
Håvard rain Nygaard
Ladislav GuardiaN Kovács
Dauren AdreN Kystaubayev

RsJanko “YNk” Paunović

Prvi turnir novog FaZe Clana bit će iBUYPOWER Masters u Los Angelesu 19. i 20.1.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime