Posle dvodnevne LAN završnice u Beogradu, dobili smo pobednika prve EBL sezone u vidu bugarske ekipe Windigo.

Prvi meč turnira bio je upravo izmedju ekipa Windigo i MK, bugarski derbi, reč derbi ovde stvarno ima to značenje jer je tokom ovog meča bila odlična atmosfera i na stejdzu i na tribinama, pored dobrog kantera smo mogli da gledamo i trashtalk izmedju ove dve ekipe posle skoro svake runde. S ozbirom da su se oba lineup-a dosta menjala u 2017., mogli smo videti kako spyleader igra protiv svojih starih saigrača, bubble-a i v1c7or-a, dok je niki1 igrao pre samo par nedelja minor turnir za ekipu Windigo, i zbog toga je ovaj meč verovatno bio važniji od osvajanja samog turnira za obe ekipe.

Prva mapa je otišla u korist ekipe Windigo, koja je izabrala Inferno kao svoj pik i pokazala pre svega odličnu igru na CT strani, gde su zauzimali bananu kada god su to poželeli i samim tim imali odličnih 10:5 na poluvremenu, da bi na kraju na T strani priveli meč kraju sa dovoljnih 6 rundi i uzeli prvu mapu rezultatom 16:12 u svoju korist. Druga mapa je bila Cobblestone, za koju se odlučila ekipa MK. S obzirom da je ekipa Windigo imala solidne rezultate u poslednjih par meseci na ovoj mapi, računajuči i online turnire i nedavno završeni minor, za mene je to bilo iznenadjenje. Ipak, s obzirom da se ekipa MK spremala oko tri nedelje za ovaj turnir, spyleader je sigurno imao ideju kako će Windigo igrati ovu mapu, pa je tako MK uspeo na T strani da ima minimalnu prednost od 8:7 u rundama. Windigo je uzeo inicijativu sa par rundi na početku drugog halfa i posle njihovog vodjstva od 11:8, MK počinje sa mnogo boljom igrom na CT strani i dolaze do prednosti od 14:12, kada se svima činilo da će meč biti gotov i da ćemo uskoro preći na finalnu mapu. Ipak, ekipa Windigo dobija fors baj i smanjuje na 14:13,  MK pravi fors za forsom i do kraja meča bez kvalitetne ekonomije ispušta prednost i gubi meč 16:14. Najbolju statistiku u ovom duelu imao je sjajni Viktor “v1c7oR” Dyankov.

Drugi polufinalni meč odigrale su domaća ekipa Valiance i rumunska ekipa Nexus. Iako Valiance već duže vreme važi za jednu od najboljih ekipa na balkanu, upravo je ekipa Nexus jedina ekipa koja je uspela da pobedi Valiance u online fazi EBL-a, pa su svi shvatili ovaj meč mnogo ozbiljnije. Za razliku od prvog meča turnira, ovaj put smo mogli videti samo dominaciju jedne ekipe kroz ceo meč, Valiance-a koji je pobedio na Infernu 16:3. Nada da će meč biti uzbudljiviji i da je Nexus imao samo lošu mapu, očekivali smo na njihovom piku Cobblestone, gde su pokazali malo bolju igru ali bez mnogo neizvesnosti Valiance je lako priveo mapu kraju rezultatom 16:9. Statistički odličan meč za sve igrače Valiance-a, gde niko nije iskočio kao pojedinac više od ostalih.

Meč za treće mesto izmedju ekipa Nexus i MK, završen je rezultatom 2:0 za rumunsku ekipu. MK je uspeo da pobedi na Train mapi rezultatom 16:9, ali posle Nexus pobedjuje ubedljivo i na Cache (16:9) i na Mirage (16:6) i osvaja 2.314$ vrednu nagradu za treće mesto u prvoj EBL sezoni.

Došao je na red i poslednji dan EBL LAN završnice i meč izmedju Windigo i Valiance, meča koji bi pored nagrade od 10.000$ za pobednika, doneo pobedniku i prestiž najbolje ekipe balkana pred kraj ove godine. Valiance se odlučio za Cache, što im se na kraju nije isplatilo jer je bugarska ekipa slavila sa 16:13. Druga mapa bila je Train, iako pik bugarske ekipe, važi i za odlićnu mapu ekipe Valiance, pa je tako publika koja je logično bila na strani domaće ekipe imala nadu u povratak u ovaj meč. Ipak, ekipa Windigo odnosi pobedu i na ovoj mapi rezultatom 16:11 i postaje šampion prve EBL sezone, što joj je pored prestiža donelo i 10.000 eura!

Ovim putem čestitamo ekipi Windigo na uspehu, i nadamo se da će se ovo rivalstvo nastaviti i u narednoj, 2018-oj godini.

Finalni raspored i novčane nagrade prve EBL sezone:

1. Windigo – 11.570$
2. Valiance – 5.783$
3. Nexus – 2.314$
4. MK – 694$

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime