Ispred nas su kvalifikacije za WESG 2019 World Finals, a ovo je sve što trebate znati o glavnom eventu i regionalnim kvalifikacijama.

Šta možemo očekivati od WESG 2019 World Finals?

World Electronic Sports Games 2019 World Finals će se kao i prošle godine održati u gradu Chongqing, Kina. Na turniru će igrati ukupno 24 timova od kojih će četiri dobiti direktnu pozivnicu, dok će se ostale ekipe boriti za mjesto u finalu WESG-a preko hrpu qualifiera.

Najveća promjena za nadolazeći WESG je što timovi sada mogu igrati u 3+2 formatu što se tiće nacionalnosti, nešto što nije bilo slučaj u prethodnim iteracijama ovog turnira. Prije WESG 2019, ekipe su bili primorani imati pet igraća koji imaju istu nacionalnost, što je pravilo probleme velikom broju timovima i isti su morali koristiti zamjene samo za WESG.

WESG nema baš najbolju reputaciju što se tiče isplata nagrada igračima i timovima, pa su u više navrata trebali jako puno vremena pri isplaćivanju prize poola. Nedavno je suvlasnik Windigo Gaminga, Maksym Bednarskyi, pri izjavljivanju da zatvara vrate organizacije okrivio WESG za neisplaćivanje nagradnog fonda od $500.000 njegovim igračima.

WESG fnatic
WESG.com – fnatic je čekao više od godinu dana prije nego što je dobio nagradni fond od WESG 2017 World Finalsa

Dali Alibaba i WESG ove godine zapravo planiraju isplatiti nagrade igraćima i kakve će to oni uvjete imati u Kini, saznat ćemo u trećem mjesecu iduće godine…

WESG kvalifikacije za Adria region

Većina kvalifikacije će biti odigrano online, ali regioni kao što su Rusija i naš Adria region će imati svoje LAN završnice za finale kvalifikacija. Relog Media će organizirati ovogodišnje kvalifikacije za WESG Adria, a za razliku od prethodnih godina gdje je direktno mjesto na veliko finale u Kini imala Srbija, ove godine taj slot je dodijeljen cijelom Adriatic regionu.

Na LAN-u će sudjelovati 8 ekipa. Pet ekipa iz pet zemalja (Srbija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Makedonija i Crna Gora) imaju osigurano mjesto na LAN završnici, a dali će biti lokalnih qualifiera ili će se ekipe odabrati na neki drugi način će odlučiti same zemlje. Trenutna potvrđena ekipa je Srpski ex-BLUEJAYS, trenutni šampion A1 Adria Lige i glavni favorit iz našeg regiona. Ostala tri tima će se priključiti pozvanima preko dva online otvorena qualifiera.

Prve otvorene kvalifikacije za WESG Adria će biti otvoreni samo timovima koji imaju Srpsku većinu te minimum tri igraća ima Srpsku putovnicu, a za iste se možete prijaviti ovdje:

Srpske kvalifikacijeSubota, 30.11.2019

Druge regionalne kvalifikacije će biti otvoreni timovima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije te timovima ćija većina igrača ima putovnicu iz jedne od gore navedenih zemalja.

Adria kvalifikacije Nedjelja, 01.12.2019

LAN finale će se igrati osmog Decembra u Relog Media Centru. LAN će trajati jedan dan, a igrat će se double-elimination bracket format.

WESG Adria LAN će se sastojati od sljedećih timova:

ex-Vilay Black Rsex-BLUEJAYS
Gejming Haus Vulcano TBD
RsKiM Kardasians RsSrpske kvalifikacije
Adria kvalifikacije Adria kvalifikacije

Vrijedi napomenuti da su određeni igrači pri prijavljivanju za kvalifikacije primjetili sumu od €200 koja se daje pobednićkoj ekipi za sve njihove troškove. Ovo je stvarno mala cifra za ovakav LAN, posebno kad kruže špekulacije da je Relog Media dobio budžet od €80.000 za cijelokupnu organizaciju WESG Adria LAN-a. Ta cifra je sada uklonjena, pa koliko ovdje ima istine saznat ćemo nakon LAN-a, a u međuvremenu nam pretstoji odličan dan Kantera gdje će najbolja ekipa osigurati svoje mjesto na glavnom WESG eventu koji ima nagradni fond od $1.000.000.

*Spomenute cifre i tvrdnje u zadnjem paragrafu su neprovjerene informacije koje kruže među igračima, a mi smo istu dobili u Twitter DM. Ograđujemo se od bilo kakvih tvrdnji, a ako želite više informacija, javite se organizatorima turnira.

Vijest editirana – 28.11.2019 – 16:19

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime