Završila je druga sezona A1 Adria League. Na LAN završnici na kraju je slavio Valiance&CO nadigravši u finalu GamePub rezultatom 2-0. U meču za treće mjesto KlikTech je bio bolji od Locastic Esportsa.

A1 Adria League završila nakon više od osam mjeseci

U pripremi za otvaranje programa na LAN završnici Marko “Rema” Stojmenović se okrenuo i pitao me mogu li mu provjeriti kada se održao prvi kvalifikacijski turnir za A1 Adria League – 21.4.2018. Osam mjeseci kasnije sjedili smo na LAN završnici lige. To je vjerojatno i najduži natjecateljski proces u regiji kada je u pitanju CS:GO ili bilo koja druga igra.

KlikTech

LAN finale A1 Adria League

Ranije faze lige već smo pokrili, a sada je vrijeme da donesemo i konačni zaključak. LAN završnica počela je polufinalom između GamePuba i KlikTecha. Očekivano, srpska ekipa dobila je na Trainu, samo da bi KlikTech izjednačio na Mirageu i to rezultatom 16-1. Odluka se donosila na Dust2 i to je ujedno bila najuzbudljivija mapa na LAN-u. Na kraju je sa 16-13 slavio GamePub te tako osigurao mjesto u finalu.

GamePub

Najočekivaniji meč bio je onaj između Locastic Esportsa i Valiance&CO. Sva mjesta bila su zauzeta, dvorana praktički puna, a navijalo se kao u zlatno doba hrvatskog nogometa. Međutim, Locastic Esports je igrački podbacio. Valiance&CO je objektivno bio bolja ekipa, kako na individualnoj razini, tako i na timskoj te sa 16-3 na Cacheu i 16-9 na Nukeu osigurao mjesto u finalu. 

Locastic Esports

Valiance&CO je nastavio dominaciju i u finalu protiv GamePuba te s glatkih 16-8 na Dust2 te 16-1 na Trainu obranio naslov A1 Adria League!

U backstageu Locastic Esports je izgubio od KlikTecha u meču za treće mjesto rezultatom 2-1.

  1. RsValiance&CO – 5000€
  2. RsGamePub – 3000€
  3. KlikTech – 1500€
  4. Locastic Esports – 500€

Valiance&CO A1AdriaLeague

Što i kako dalje?

A1 Adria League si je ove godine sama otežala posao, što s formatom natjecanja i playoffa, a što s dužinom trajanja lige. Međutim, iza svake odluke postoje razlozi, smatrao ih netko valjanima ili ne. Sve se to činilo kao ružan san na LAN završnici kada su igrači GamePuba glasno slavili svako rundu u meču protiv KlikTecha pred ugodno popunjenim gledalištem s tek nekoliko praznih mjesta i to u subotu u prijepodnevnim satima. Zatim je uslijedila prava poslastica, jedna od najljepših esport pozornica u Hrvatskoj dočekala je Valiance&CO i Locastic Esports, a puna arena slavila je svaku rundu. To je samo početak onoga čega bi se svi posjetitelji sjećali da je LAN prošao bez kašnjenja i tehničkih problema.

Problemi sa serverom i druge tehničke poteškoće razvodnile su publiku, dodatno odužile natjecanje te umrljali prekrasnu sliku s kojom je počeo dan. Bio je to podsjetnik na ono što smo često imali priliku vidjeti u regiji. Zbog toga nismo ljuti ni razočarani, već pomalo tužni. Svi mi tamo, uključujući igrače, publiku i organizatore, zaslužili smo malo više od toga. Nemojte krivo shvatiti i dalje je A1 Adria League donijela puno razloga za zadovoljstvo, ali tehnički problemi su u najgorem trenutku naštetili ukupnom dojmu.

5 KOMENTARI

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime