foto: DreamHack/Flickr
U utorak 24.4. počinje 75 tisuća dolara vrijedan QI Invitational u Beogradu. Među osam pozvanih ekipa našao se i Valiance&Co kojem će to biti sjajna prilika za napraviti dobar rezultat na domaćem terenu.

Valiance među osam ekipa s pozivnicom za QI Invitational 

QI Invitational u organizaciji Qi i Thunder Media najavljen je krajem veljače. Radi se o turniru koji bi trebao približiti europsku i azijsku CS:GO scenu. Na turniru će sudjelovati osam timova od kojih su svi dobili pozivnice, tri iz Azije i pet iz Europe.

Timovi su podijeljeni u dvije skupine s po četiri tima u kojima će se igrati GSL format. Utorak je rezerviran za skupinu A, a srijeda za skupinu B. U četvrtak će se odigrati polufinalni mečevi, meč za treće mjesto i veliko finale.

Skupina A
Utorak, 25.4.2018
.  GODSENT
.  The Imperial
. AGO Esports
. 5Power Gaming
Skupina B
Srijeda, 25.4.2018
.  BIG
.  Valiance
.  TyLoo
.  Eclipse

Iako je sam termin odigravanja turnira od utorka do četvrtka vrlo zanimljiv, takva je i satnica, vjerojatno prilagođena azijskoj publici. Tako će dani kada se razigravaju skupine počinjati u 9:00, a dan posljednji dan za kad je predviđeno doigravanje počet će u 10:00. Bit će zanimljivo vidjeti kako će timovi reagirati na raniji termin odigravanja mečeva, pogotovo kad znamo da i neke vrhunske ekipe imaju problema s tim, čitaj FaZe.

Valiance&Co ima dobre šanse

I dok je DreamHack Masters Marseille najboljoj regionalnoj ekipi bio prilika za dokazivanje protiv najboljih timova na svijetu, na QI Invitational dolaze po konkretan rezultat. Imaju puno više iskustva protiv europskih ekipa koje će nastupati na ovom turniru.

Valiance će prvi meč igrati u srijedu protiv TyLoo, a pobjeda u tom meču bila bi veliki korak za prolazak skupine. BIG dolazi s novim igračem Owenom “smooya” Butterfieldom i Nikolom “LEGIJA” Ninićem umjesto Fatiha “gob b” Dayika. Tako da bi i u tom eventualnom susretu u meču pobjednika Valiance mogao imati jako dobre šanse.

Ipak, u ulozi favorita nalaze se Nemanja “nexa” Isaković i njegov Imperial, koji u posljednje vrijeme niže odlične rezultate i trenutno su rangirani kao 21. ekipa na svijetu. Imperial dolazi nakon osvajanja Copenhagen Gamesa, na kojem su izbacili North, a u finalu nadigrali Heroic prije nešto manje od mjesec dana. Na europskim kvalifikacijama za DreamHack Open u Austinu i ESL One Belo Horizonte ostali su tek na korak od plasmana na turnir osvojivši 3./4. mjesto na oba turnira.

Narednih dana u Beogradu ćemo moći pratiti vrlo zanimljiv turnir. Nadamo se da će Valiance napraviti veliki rezultat, a finale protiv nexe i Imperiala bila bi prava poslastica. 

Postava talenta nije objavljena. Sve mečeve moći ćete pratiti na ThunderMediaTv Twitch kanalu.

Kompletan raspored za QI Invitational

Četvrtak, 24.4.
09:00 Poland AGO  Europe Imperial BO1
10:30 Sweden GODSENT China 5POWER BO1
12:00 Group A winners’ match BO1
13:30 Group A elimination match BO3
17:00 Group A decider match BO3
Srijeda, 25.4.
09:00 Germany BIG China Eclipse BO1
10:30 Serbia Valiance China TyLoo BO1
12:00 Group B winners’ match BO1
13:30 Group B elimination match BO3
17:00 Group B decider match BO3
Četvrtak, 26.4.
10:00 Semi-final #1 BO3
13:30 Semi-final #2 BO3
17:00 Third-place match (off stage) BO3
17:00 Grand final BO3

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime