Stigla je i službena potvrda onoga o čemu već neko vrijeme bruji čitava regionalna scena. Aleksa “Impulse” Stankić novi je igrač Valiancea, najbolje ekipe iz naše regije. Ulogu AWP-a preuzet će od Đorđea “DJOXiCa” Nićiforovića, koji je preselio na klupu.

Valiance i Impulse sasvim logična kombinacija

Odlične igre i konstantno dobri nastupi regionalnih igrača ne prolazi nezapaženo. Impulse je jedan od onih koji je u drugoj polovici 2017. pokazao da mu regionalna scena postaje premala. Potom je uslijedio prelazak u španjolski x6tence, međutim tamo se očigledno nije pronašao. Čak i nakon objave odlaska bivši suigrači iz ekipe Impulseu su zahvaljivali na svemu što je u tom kratkom periodu napravio za ekipu.

Već u tom periodu Impulse je počeo igrati kao zamjena za Valiance, a nije mu dugo trebalo da se uklopi. Prema statistici na HLTV.org portalu Impulse je za Valiance od 28.2.2018. odigrao 15 mečeva, a u tom periodu drži visoki rating od 1.22. Za mladog igrača u novom timu protiv respektabilnih protivnika to je više nego dobar rezultat. Tako je Impulse u mečevima protiv ekipa kao što su PRIDE, GameAgents, Windigo i Red Reserve nerijetko prelazio svojih 1.22 i bio prvi vrhu scoreboarda.

Iako brojni drugi faktori utječu na to kakve rezultate ostvaruje pojedini igrač na serveru, razlika između Impulsea i DJOXiCa je više nego evidentna. DJOXiCov prosjek u 28 mečeva odigranih u ovoj godini jedva prelazi 1.0. Promjena je barem s te igračke strane zasad opravdana. Vidjet ćemo hoće li Impulse nastaviti pucati tako dobro i kada Valiance prođe svoju fazu medenog mjeseca.

Regionalna scena već neko vrijeme prati Impulsea

Menadžer Valiance&Co, Petar “peca” Marković potvrdio je da je Impulse privukao pažnju mnogih te se zahvalio DJOXiCu na svemu što je učinio za ekipu:

Odluka je bila jako teška s obzirom na kvalitet Đorđa “Djoxic” Nićiforovića kao igrača i kao osobe, ali mi iz Valiance&Co smatramo da smo zajedno napravili dobru odluku. Ovim putem bih voleo da zahvalim Đorđu na saradnji i trudu koji nas je doveo do trenutne pozicije, a Aleksi želim toplu dobrodošlicu u nadi da ćemo zajedno praviti istoriju u tekućoj godini. Aleksa je neko ko je već dugo na radaru svih ljudi koji prate regionalnu CS scenu, a sa svojim zalaganjem prema igri, rezultatima i potezima pokazao je da je on buduća zvezda regionalnog CS-a. Toplo se nadam da će naša saradnja da traje dugo i nadam se da ćemo zajedno rasti, mi kao organizacija, a on kao igrač.

Peca je nadodao i kako se zahvaljuje svima na ukazanom povjerenju i podršci iako na početku nove godine nisu pokazali zavidne rezultate. Svoje zadovoljstvo izrazio je i Aleksa “Impulse” Stankić, koji zna da mora popuniti važnu ulogu u ekipi:

Sretan sam i ponosan što mogu izjaviti da sam postao dio Valiance&Co obitelji. Sretan sam što sam dobio priliku igrati s najboljim suigračima iz naše regije. Preuzimam poziciju DJOXiCa, koji je jako dobar AWP-er, ali spreman sam pokazati što znam i spreman sam ispisati novu stranicu s mojim suigračima.

I Valiance i Impulse imaju velike planove za ovu godinu, nadamo se da će ih zajedno lakše ostvariti i premašiti. Kvalitetni AWP igrači su rijetkost, tako da ni DJOXiC ne bi trebao imati previše zahtjevan posao odluči li sreću potražiti negdje drugde.

Novog igrača Valiancea možete pratiti na Twitteru, gdje je najaktivniji: Impulse Twitter

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime