Grupna faza Vip Adria Lige (VAL) je službeno počela, a sastoji se od mečeva koji će se održavati utorkom i srijedom kroz 7 tjedana. Dva prvoplasirana tima na kraju će dobiti mjesto u LAN finalu, dok će ekipe koje završe na trećem, četvrtom, petom i šestom mjestu nastaviti u online doigravanje gdje će se boriti za preostala dva mjesta na LAN finalu.

Grupe su otvorili  Binary Dragons i  Squared eSports na mapama Inferno i Mirage. Mladi te najnoviji član Squareda NyX je pružao otpor Binaryju te prekrasnom ofenzivom na Infernovom B siteu napravio jedan od highlightova meča. Unatoč svim pokušajima Squared, Binary Dragons je uspio savladati Squared rezultatom od 16:7. Druga mapa je od samog početka bila u rukama Binarya, dok je DJOXiC  ostao zapamćen po zaustavljanju napada na midu te obrani A site-a. Završetkom od 16:5 Dragonsi su uzeli prvu pobjedu te osigurali prvo mjesto na tablici.

 Binary Dragons 2:0 Squared eSports (16:7 Inferno, 16:5 Mirage)

Drugi susret je bio između  Ripple eSports te  proWince. Izabrane mape su Inferno, Cache i preostali Overpass. Dvoboj je bio napet, te unatoč pobjedi Ripplea na prvoj mapi, zadnje dvije su išle u neočekivani overtime. Cache je bio izjednačen do samoga kraja, no Ripple se opustio u overtimeu te izgubio 7 rundi koje su rezultirale 1:1 u mapama. Ista stvar i sa Overpassom, meč je bio neizvjestan, no na kraju je proWince izborio četiri runde za redom koje su ih odvele na 2. mjesto ukupne ljestvice. Petar “HOLMS” Dimitrijević se slobodno može proglasiti MVP-om jer je sa svojom igrom i raznim clutchevima bio prvi na ljestvici kroz sve mape.

 Ripple eSports 1:2  proWince (16:5 Inferno, 19:22 Cache, 16:19 Overpass)

RESISTANCE i Zonic (ex-Project Lunacy) su bili sljedeći na redu koji su igrali već viđene mape, Inferno i Cache. Cache je bio poprilično izjednačen, no Zonic se uspio probiti s 4 runde razlike na kraju. Impulse je krenuo dominantno na Infernu te je izgledalo da će ovo biti lagana pobjeda za RESISTANCE, no nešto se potom dogodilo. Tim kao da se raspao i više nismo vidjeli onaj sjaj kao na CSadria LANu. Nakon poraza, k1Ng0r je na svojoj facebook stranici objavio da je tim praktički gotov, no da će uz pomoć nekih zamjena odigrati Vip Adria League te EBL do kraja.

 RESISTANCE 0:2  Zonic eSports (12:16 Cache, 14:16 Inferno)

Zadnji okršaj kola bio je između  Locastica i  KlikTecha i opet su se ponovili de_cache i de_inferno. Luka “brky” Brkanac i Alan “Imp” Pfeifer su dokazali da ih se ne smije uzimati zdravo za gotovo te su uzimanjem ključnih rundi riješili prvu mapu, Cache, da bi na drugoj totalno posramili Locastic.  Problematična za hrvatski tim je bila i Mariuchiieva  internetska konekcija što je rezultiralo borbom 4v5 u nekim trenutcima, no to ne oduzima ništa od pobjede slovenske ekipe.

Locastic 0:2  KlikTech (10:16 Cache, 4:16 Inferno)

Trenutačni poredak timova, te vrijeme održavanja sljedećih kola možete pogledati na službenoj stranici Vip Adria League.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime