Mjesec dana nakon osvajanja IEM Sydneyja, Team Liquid osvoji je i DreamHack Masters Dallas nakon što je u finalu svladao finski ENCE s 2-1.

Bez Astralisa, Liquid dominantan

DreamHack Masters Dallas vrijedan 250.000 dolara odigrao se proteklog vikenda u Kay Bailey Hutchison Convention Centeru. Uz 10 pozvanih ekipa na turniru smo vidjeli i šest koji su svoje mjesto izborili kroz kvalifikacije. Najbolje ekipe svijeta, danskog Astralisa, u Dallasu nije bilo.

I bez Astralisa na turniru je konkurencija bila žestoka. Iako finale između ekipa Liquid i ENCE, druge i treće ekipe svijeta u tom trenutku, bilo sasvim očekivano.

Povratnici u Dallasu

Domaće ljubitelje Kantera obradovat će činjenica da je FaZe Clan ostvario dobar rezultat plasiravši se u polufinale. Treba uzeti u obzir da se Filip “NEO” Kubski tek nedavno pridružio ekipi i da je ovo dobar znak da se FaZe vraća na stare staze slave.

Još jedna ekipa koju dugo nismo vidjeli na velikom turniru je osigurala playoff, to je G2 Esports. Prošli su kao treći u skupini B pri čemu su izbacili NRG Esports i Renegades. Upravo je ih FaZe nadigrao u četvrtfinalu s 2-0.

Najveće iznenađenje, barem za širu javnost, je dobar plasman FURIA Esportsa koji je preko Vitalityja došao do polufinala, ali ENCE je bio prejak.

Napeto finale, ali Liquid bolji

ENCE i Liquid odigrali su finale na tri mape. Nakon podjednakog prvog halfa na Mirageu, Liquid je bio puno bolji na CT strani te s 8-1 u drugom uvjerljivo slavio. ENCE se u meč vratio nakon overtime na Overpassu koji je na kraju završio sa 17-19. Potvrdu pobjede Liquida vidjeli smo na Infernu. S 10-5 nakon prvog halfa i 6-8 u drugom.

HLTV.org nagradu za najboljeg igrača dobio je Jonathan “EliGE” Jablonowski, igrač s najboljim ratingom na turniru i više od 1.00 na svih 11 mapa.

Elige DreamHack Masters Dallas
HLTV.org

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime