Posljednjih dana mnogo se pričalo o potencijalnom prelasku Aleksandra “s1mplea” KostylievaEgora “flamiea” Vasilyeva iz ekipe Na’Vi u brazilski SK Gaming u kojem bi se pridružili jezgri FalleN-fer-coldzera. Međutim, CEO Na’Vi organizacije zaustavio je špekulacije i potvrdio da Na’Vi ostaje u istom sastavu. To neće biti slučaj i sa SK Gamingom jer je Epitacio “TACO” de Melo potvrdio da odlazi iz ekipe.

TACO odlazi iz SK Gaminga

TACO je na svom Twitteru objavio kako napušta SK Gaming te da se nije radilo o lakoj odluci. Ekipi se priključio u studenom 2015. iz Games Academyja. U 28 mjeseci igrajući za Luminosity/SK osvojili su 13 trofeja, igrali 21 finale i tome dodali još 10 polufinala.

Zaista impresivan uspjeh brazilske petorke koja se u tom periodu etablirala kao jedna od najboljih ekipa na svijetu. Naravno, vrhunac karijere bilo je osvajanje dva majora u 2016. U posljednje vrijeme SK Gaming je u očitom padu. Šlag na tortu bilo je ispadanje s WESG 2017 nakon poraza od Rusije i BIGa. Brazilci su tako propustili sjajnu priliku za osvojiti turnir na kojem su ih mnogi smatrali favoritima.

Na posljednja tri eventa, uključujući i IEM Katowice, SK Gaming nije ostvario bolji plasman od 5.-8. mjesta. Posljednju titulu osvojili su krajem prošle godine u ESL Pro League Season 6, a otad su upisali samo jedno treće mjesto. Očigledno je da ekipi trebaju promjene, a pritisak javnosti bio je usmjeren na TACOa.

TACO SK Gaming

Gdje će TACO nastaviti karijeru zasad nije poznato, ali i sam je potvrdio da će nastaviti igrati te da će u nekoliko idućih dana razmotriti sve ponude.

SK Gaming tako ostaje s četvoricom igrača, a upitna je i pozicija Ricarda “boltza” Prassa koji je na posudbi iz Immortalsa i prema  pisanju stranih medija izgledno je kako neće nastaviti igrati s ekipom. Upravo su TACO i boltz trebali osloboditi prostor za dolazak s1mplea i flamiea. Pregovori su pak zapeli zato što im je cijena za flamiea bila previsoka zbog čega transfer nije realiziran.

Na’Vi ostaje na okupu, s1mple još nije završio

Da nije sve tako bajno u ekipi moglo se primijetiti par dana prije početka WESG 2017 kada su upravo flamie i s1mple odlučili odustati od nastupa za svoje nacionalne timove. Ukrajina uopće nije igrala na turniru tako su i Zeus i Edward ostali bez natjecanja, dok je Rusija predvođena electronicom bez flamiea osvojila treće mjesto. Odluka je objavljena nakon poraza Na’Vija od GODSENTa u kvalifikacijama za petu sezonu ECS-a u kojem su ponovo s1mple (1.24) i flamie (1.16) predvodili svoju ekipu, ali nije bilo dovoljno za pobjedu. Drugo mjesto na SL&i-League StarSeries tako blijedi, iako će se svi sjećati nevjerojatnog turnira mladog Ukrajinca.

Nitko ne osporava da su s1mple i flamie bili u pregovorima sa SK Gamingom. Bilo je pitanje vremena kada će s1mple stati na loptu i evaluirati vlastitu situaciju kao ponajbolji igrač na svijetu u ekipi koja u ovom sastavu i dalje ne isporučuje željene rezultate. Međutim, treba uzeti u obzir da su Na’Vi i s1mple vezani ne samo ugovorom. Nakon epizode u Americi s1mple se želio vratiti kući, a gdje bolje nego u Na’Vi, sinonim za najbolje što CIS regija može ponuditi u esportu.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime