Grupna faza desete sezone ESL Pro Lige je završena i dok su favoriti osigurali mesto u playoffsima, svi domaći predstavnici su napustili Odense u grupama.

100Thieves i FaZe Clan zaustavljeni u grupnoj fazi

100Thieves su turnir započeli dominantnom pobjedom nad ekipu Heroica. Aleksandar “kassad” Trifunović i ekipa su na Vertigou imali dobru T stranu, ali CT poluvrijeme je bilo poluvrijeme gdje su oni zablistali. Niz od 7 rundi ih je doveo na 15 rundi, a nakon jedne uzete runde od strane Heroica 100Thieves su dobili ovaj BO1 16-7. I pored dobrog početka, kassadova momčad nije imala šanse protiv razigranih Evil Geniusesa. Brzi 2-0 sweep od strane Amerikanaca je poslao australijansku ekipu u lower bracket gdje su ih  čekao Janko “YNk” Paunović i FaZe Clan.

FaZe YNk
YNk i FaZe su izgubili meč protiv kassada.

Za razliku od 100Thievesa, FaZe su opening meč u grupi izgubili i su još odmah otišli u lower bracket. Ovo je bio prvi meč Marcelo “coldzera” Davida protiv njegovih bivših saigraća iz MIBR-a i on se nije pokazao u najboljem svijetlu. Protivnik FaZea u prvoj rundi lower bracketa je bio TYLOO. Oni su imali fantastičnu prvu mapu, Inferno te su 16-7 pobjedom otišli na Dust2 s 1-0 prednošću. Međutim, Nikola “NiKo” Kovač nije planirao napustiti Odense nakon dva meča pa je izvrsnim performansom odnio FaZe do pobjede na Dustu i Mirageu.

Obračun 100Thievesa i FaZe Clana je započeo na Infernu, map pick Aaron “AZR” Wardove ekipe. 100Thieves su od samog početka bili bolji na Infernu. Nakon 11-4 poluvremena na T strani, oni su dopustili FaZeu da dostigne 11 rundi, ali ništa više od toga. FaZe je dobio svoj map pick, Dust2, ali je kassad bio taktički spremniji od YNka i 100Thieves je preživio drugu rundu lower bracketa.


jks je odličnim quad-killom osigurao match point za 100Thieves.

G2-u je falila jedna runda da pobjede Astralis, a onda su izgubili od ATKa

G2 Esports je bila jedna od ekipa koja je mogla pozitivno iznenaditi na ovom turniru, ali katastrofalni poraz protiv ATKa definitivno nije ostavio pozitivan utisak na većinu fanova. Nemanja “huNter-” Kovač i Nemanja “nexa” Isaković su prvi meč protiv druge brazilske ekipe na turniru uspjeli dobiti 16-13. G2 je u prvom poluvremenu imao 11-1 prednost, a nedugo nakon toga i 15-6, ali su Sharks pružili otpor pri samom kraju i uspjeli su uzeti 13 rundi.

G2 kennys
Iako je imao odličan BO3, kennys nije mogao odnijeti G2 do pobjede protiv ATKa.

Nakon Sharksa, u polufinale upper bracketa G2 je naišao na trenutno najbolju ekipu svijeta, Astralis. U ovom meču su G2 pokazali svoj pravi potencijal te nakon uzimanja prve mape su odličnom igrom na Inferno dostigli map i match point. Nažalost, Astralis su uspjeli izjednačiti meč, a onda i zatvoriti Inferno 19-15. Na Trainu su obje ekipe igrali izvanredno, ali iskusniji Astralis je savladao G2 i osigurao playoffse.

Budući da su G2 pretrpjeli poraz u upper-bracketu, šanse za četvrtfinale još nisu bile izgubljene. U lower-bracketu ih je čekao ATK i svi su očekivali 2-0 pobjedu za srpsko-francusku momčad. 16-4 pobjeda na Vertigu je najavljivala brzi 2-0 sweep za G2, a onda je ATK počeo igrati.. Iako su svoju CT stranu završili s 10-5 zaostatkom, Aran “Sonic” Groesbeek i ATK su ubrzo preokrenuli meč i dobili Train 16-13. G2 je započeo odlučujuću mapu Inferno 3-0 vodstvom, ali nakon toga je sledio niz od 10 rundi za ATK. nexa i G2 nisu bili ništa bolji na T strani i G2 je EPL finale završio katastrofalnim porazom protiv jedne od najniže rangiranih ekipa.


Mladi floppy je svima pokazao kako holdati B sajt na Trainu.

Ekipe koje su osigurali direktni plasman u polufinalu su Astralis i Natus Vincere dok će Evil Geniuses, fnatic, Team Liquid i mousesports igrati i četvrtfinale.

 fnatic vs.  Team Liquid 16:00 CET
 Evil Geniuses vs.  mousesports 19:30 CET


Slike: DreamHack.com / Igor Bezborodov

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime