Hrvatski CS je u porastu!

 

Prvi put, nakon dugo vremena, hrvatski CS igrači su se malo aktivirali te smo na kvalifikacijskom kupu za CSHR Božićnu turnir by HCL imali čak 12 ekipa. Pri tome kad dodaš 4 ekipe koje su dobile invite, tu se radi o preko 80 pretežito hrvatski igrača koji su se borili za novčane nagrade. Prvi put na jednom hrvatskom online turniru imamo 1.000,00 kn. nagrada za podijeliti pobjednicima. Kad se gleda da je za prvo mjesto na lanu bila nagrada 800,00, a sad na online turniru 750,00, možemo samo reći kako stvari kreću na bolje.
Moramo se i zahvaliti HCL-u koji sponzorira ove naše turnire i jednomjesečna okupljanja te svim adminima iz CSHR-a koji sve to organiziraju.

 

Hrvatska CS scena se diže, ali ekipe ne

 

U zadnjih 3 mjeseca, imali smo jedan LAN, 1 online turnir s nagradama, organizirana okupljanja igrača u Zagrebu te se nedavno organiziralo u Splitu, po sceni kruže priče da dvije organizacije planiraju organizirati lanove nakon nove godine, te se CSHR aktivirao i možemo očekivati dosta novog i snjihove strane. Međutim, tužno kako niti jedna ekipa koja je završila u top3 na Reboot lanu, nisu igrali u istom sastavu na jedan war na ovom turniru. Kako stvari stoje, ni nakon ove lige nećemo gledati niti jednu od top4 ekipe u istom sastavu. Zašto ekipe ne mogu ostati skupa duže od mjesec dana, ili zašto ne mogu jedan fail “preživjeti” nažalost nećemo saznati. Igrači su tu, igra se MM, igraju se mixevi, ali očemo li napokon vidjeti neku ozbiljnu hrvatsku ekipu da se probije na Balkanskoj sceni, teško, barem zasad… Da li je to zbog pristupa igrača ili neozbiljnost pojedinaca unutar ekipe ne znamo. Možda nadolazeći lanovi te turniri probude volju igrača i napokon se počne igrati kako treba.

 

U Hrvatskoj nema najbolje ekipe

 

Kada gledamo 2014′ godinu, te nekih od ekipa koja su se sastavljala za razno razne turnire, kupove, lanove itd… Mora se reći kako niti jedna ekipa nije dominirala te da se znalo da su oni najbolji. Na Big Bang lanu se sjećamo da je ekipe Imex u sastavu: anakin, nulum, madbone, spexie, gravity osvojila 2. mjesto iznad ekipe Giants. Nakon toga su se raspali te je bilo tu i tamo pokušaj ekipa, na Božićnom turniru su core ekipe (Nulum i Gravity) dogurali do finala. Ekipa Giants je od tog 3. mjesta na Big Bangu Lanu promijenila 2 igrača, te su s DGC’om i m4niacom podijelili 1. mjesto na Reboot lanu, međutim kada gledamo njihove online rezultate, porazi od ekipe Mouzkings, Axion (online i na lanu) te od KQLYfornije sprječava to da možemo reći kako su oni najbolji u hrvatskoj.

 

Potencijal i nova lica

 

Potencijala definitivno ima, te dobrih igrača na sceni ima, ali oduvijek je najveći problem bio to da se ekipa ne može držati skupa više od nekoliko tjedana a kamoli mjeseci. Vidjeli smo ekipu Sharknado kako su na turniru zapaprili nekim ekipama planove te su se do zadnjeg kola borili za prolazak dalje, ekipa Axion je nakon 3. mjeseta na Reboot lanu ovaj Božićni turnir odigrao solidno, bez poraza su prošli grupu A pored ekipe Giants, te su ih u polufinalu zaustavila ekipa Guru Gaming. Međutim ono što obećavajuće za našu scenu je uz stara imena i igrača koji već duže vrijeme igraju skupa, tu se nova imena pojavljuju. Iz ekipe Axion su Revy i NyX pokazali da znaju jako dobro odigrati, iz ekipe Sharknado su imena poput Brky i -dS pomogla da Sharknado završi s omjerom 3-3. Znači nova lica se pojavljuju, te ima “talenata” koja se polako probijaju na domaćoj sceni.
U tom mixu potencijala imamo i ekipa Mouzkings te Galebovi  koji nažalost nisu zasjali na Božićnom turniru ali u prethodnim Warmup kupovima znali su jako dobro odigrati, samo se trebaju držati skupa, marljivo raditi i vježbati, jer bez vježbe rezultata neće biti.

 

Planovi za budućnost?

 

Nadamo se da je ovakav neuobičajen sistem turnira donio malo živosti u natjecateljski dio hrvatskog CS-a, u planu je opet nešto slično napraviti otprilike krajem prvog mjeseca gdje ćemo imati još zanimljiviji sistem natjecanja te nadamo se i bolje nagrade.
Pratite nas na našoj facebook stranici za sve novosti i obavijesti!

 

 

 

 

 

5 KOMENTARI

  1. DARK JOKE je nesto komentira u stilu da jesmo naucili maknut ban, pa sam mu odgovorija 😉

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime