Ekipa Evil Geniuses pobjednik je osmog po redu StarSeries turnira u Turskoj. Pobjeda rezultatom 2:0 donijela je američkom predstavniku drugi trofej nakon ESL ONE u New Yorku, ali i veliku nagradu od 250.000$.

HLTV.org- Pobjednik osme sezone- Evil Geniuses

Slaba predstava CIS ekipa Natus Vincera i AVANAGRa

Natus Vincere ponovo nije ispunio očekivanja. Nakon dva poraza od ekipa G2 i Heroic turnir su završili na diobi posljednjeg mjesta zajedno s ekipama Invictus, 5POWER i Imperial. Podjetimo, Natus Vincere nije podigao trofej od travnja ove godine kada su osvojili upravo StarSeries and i-League S7.

AVANGAR je, s druge strane, uspio otići samo korak dalje. Osigurali su pobjedu protiv Heroica, ali su doživjeli poraze od timova FURIA i G2 te tako turnir završili na između devetog i dvanaestog mjesta. Ovo definitivno nije ono što se očekuje od drugoplasiranog tima na posljednjem Majoru i osvajača posljednjeg BLAST PRO Seriesa u Moskvi.

Loša igra mousesportsa, Northa i Vitalitya

Timovi mousesports i North turnir su završili s po jednom pobjedom i dva poraza, jednako kao i ekipa AVANGARa. Ni jedni ni drugi, s obizorm na kapacitet i potencijal koji posjeduju zasigurno ne mogu biti zadovoljni svojim (ne)uspjehom na ovome turniru, a ostaje nam vidjeti je li se ovdje radilo samo o “lošem danu”, ili o igri koja treba upaliti neke lampice upozorenja u ove dvije organizacije.

Zajedno s njima možemo spomenuti i Vitality koji je uspio doći do faze razigravanja, ali nisu otišli dalje od prve runde donjeg bracketa. Francuski predstavnik ponovo se spotaknuo na prepreci zvanoj fnatic, što ih je bacilo u niži bracket gdje su izgubili od treće ekipe ovog turnira- FURIA.

NiP, G2 napreduju; dobar nastup Renegadesa

Dvije ekipe koje imaju dva još uvijek svježa rostera, NiP i G2, pokazali su dobar napredak i igru, te se čini kako su novi i osvježeni timovi uvelike pomogli stabilnosti francuske i švedske organizacije.

Podsjetimo se, NiP je krajem rujna doveo Simona “twist” Eliassona, a par dana kasnije G2 se odlučio za stvaranje međunarodnog tima dovođenjem Adria zvijezda Nemanje “nexa” Isakovića i Nemanje “huNter-” Kovača. Za sada obje promjene u rosteru pokazale su se kao relativno dobre, a u narednom razdoblju ćemo vidjeti mogu li se NiP i G2 vratiti u sam vrh CS:GO scene.

Za svaku pohvalu bio je i nastup jedine australske ekipe Renegades, koji su na kraju završili kao četvrtoplasirani i sa sobom odnijeli pristojnih 25.000$.

Brazilski timovi mogu biti zadovoljni

Oba brazilska tima, MiBR i FURIA, trebali bi biti zadovoljni svojim nastupima na ovom turniru.

Iako su završili na 5-6 mjestu, MiBR je pokazao veliku kvalitetu i svima dao do znanja da se na njih svakako može računati u budućnosti, iako su riječi “MiBR” i “neostvareni potencijal” postale gotovo pa istoznačne i nikada ne znamo što možemo od ovog tima očekivati.

Nešto drugačiji slučaj je s FURIOM, ekipom koja je nakon poraza u prvom meču uspjela proći cijeli donji bracket, a nakon toga izbaciti ekipe poput Vitalitya, G2 i Renegadesa te pružiti veliki otpor viceprvaku turnira, ekipi fnatica.

Finale

Finale turnira igrano je između ekipa Evil Geniuses i fnatic. NA ekipa je odnijela pobjedu relativno brzo, nakon samo 2 mape i time se probila na sam vrh rangiranja za CS:GO timove. Bivši NRG roster tako za sada suvereno korača prema idućim turnirima, a već ćemo na idućima vidjeti koliko zapravo daleko mogu dogurati, pogotovo uz Astralis, Liquid i Fnatic koji im pušu za vratom.

Kada je riječ o samome finalu, ono je bilo više-manje vrlo jednostavno za EG koji je Dust2 uzeo sa rezultatom 16:12, a nakon toga Mirage, nešto po njih boljim rezultatom 16:9.

MVP

Najkorisniji igrač turnira bio je Ethan “Ethan” Arnold sa prosječnim ratingom 1.24.

Evil Geniuses Ethan
HLTV.org- Ethan, MVP turnira

Konačni poredak

 1. Evil Geniuses– 250.000$
 2. fnatic– 80.000$
 3. FURIA– 40.000$
 4. Renegades– 25.000$
 5. G2– 15.000$
 6. MiBR– 15.000$
 7. Vitality– 12.500$
 8. NiP– 12.500$
 9. Heroic– 7.500$
 10. North– 7.500$
 11. AVANGAR– 7.500$
 12. mousesports– 7.500$
 13. Imperial– 5.000$
 14. 5POWER– 5.000$
 15. Invictus– 5.000$
 16. Natus Vincere– 5.000$

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime