Odigrana je prva faza StarLadder & i-League StarSeries S4 turnira. Nakon pet rundi swissa dobili smo osam najboljih ekipa koje će igrati playoff. FaZe Clan i G2 Esports u četvrtfinale su prošli bez poraza, najveće iznenađenje Renegades.

>>Počeo je StarSeries Season 4, osam dana dug CS:GO maraton

FaZe i G2 Esports osigurali doigravanje nakon tri meča

Četvrta sezona SL i-League StarSeriesa počela je 14. veljače u Kijevu s prvim mečevima u swiss formatu. Četiri dana 16 ekipa se natjecalo za prolazak u playoff, a nakon odigranih pet rundi dobili smo najboljih osam.

FaZe Clan je uvjerljivo ušao  u turnir, s 2-0 su svladali Tyloo i Cloud9, dok im je Na’Vi s odličnim Oleksandrom “s1mpleom” Kostylievim uspio uzeti jednu tek jednu mapu, Inferno. Nikola “NiKo” Kovač se nakon loših nastupa na ELEAGUE Majoru u Bostonu vratio u formu i igra odličan turnir.

G2 Esports je također već nakon tri meča osigurao doigravanje. Francuzi su još jednom prvu fazu turnira odigrali odlično. Međutim, oni upadaju u probleme tek u eliminacijskim mečevima. Uvjerljivo su pobijedili Renegades, a protiv Astralisa i odličnog mousesportsa bilo je puno napetije. Najzaslužniji za doigravanje u redovima francuske ekipe je Dan “apEX” Madesclaire koji nakon osam odigranih mapa zadržava visokih 1.35 i trenutno je drugi najbolji igrač turnira.

SK Gaming, Astralis i Team Liquid u doigravanju s jednim porazom

SK Gaming usprkos prolasku u doigravanje ne djeluje kao najbolja ekipa na svijetu. Ipak, čini se da se Marcelo “coldzera” David vratio u vrhunsku formu te ponovo predvodi brazilsku ekipu. Brazilci su doživjeli poraz od odličnog mousesportsa. Slavili su protiv slabašnog MVP-a, jakog Na’Vija sa s1mpleom te osvajača posljednjeg majora Cloud9.

Astralis napokon izgleda da se vraća u formu iako se Emil “Magisk” Reif tek nedavno pridružio ekipi. Jedini poraz doživjeli su od G2 Esportsa. Za prolaz u doigravanje slavili su protiv Liquida, Gambita i Heroica. Tek je Liquid pružio pravi otpor Dancima. Peter “dupreeeh” Rasmussen igra još jedan odličan turnir, ali niti ostatak ekipe nije mu daleko.

Team Liquid nakon osvajanja cs_summita 2 nastavlja pružati odlične partije. Nakon poraza od Astralisa nanizali su tri pobjede. Svladali su Renegades i jako loš Viruts.pro, a u odlučujućem meču slavili su protiv mousesportsa. Najbolji igrač jedine preostale američke ekipe na turniru je novopridošli Kieth “NAF” Markovic, koji opravdava svoj transfer odličnim igrama.

Na’Vi, mousesports i Renegades ugrabili posljednja tri mjesta

Na’Vi igra solidno na StarSeries turniru, a najviše toga mogu zahvaliti svom x-faktoru s1mpleu, koji je sam zaslužan za pobjede na nekoliko mapa. Gubili su od FaZe Clana i SK Gaminga, dvije najbolje ekipe na svijetu, ali pobjedama nad HellRaisersom, Gambitom i Heroicom osigurali prolaz u doigravanje.

Odlični mousesports jedno od najvećih iznenađenja turnira. Igrajući vrhunski CS pobjedili su Viruts.pro i SK Gaming, a u odlučujućem maču poslali kući Cloud9. Oni će u doigravanju ponovo igrati protiv G2 Esportsa i imaju realne šanse za prolaz u polufinale.

Osma ekipa u doigravanju je Renegades, najveće iznenađenje turnira. Iako im je ždrijeb išao na ruku to ne umanjuje glatke pobjede protiv fnatica, Tylooa i HellRaisersa, a uzeli su jednu mapu i Liquidu.

Cloud9 predvodi najveća razočaranja turnira

Osvajači ELEAGUE Majora u Bostonu nisu se uspjeli plasirati u doigravanje. Upisavši pobjede protiv slabašnog Virtus.pro i Heroica napustili su turnir nakon što ih je u odlučujućem meču porazio mousesports. Gambit i fnatic također spadaju u razočaranja, a Šveđani nisu upisali niti jednu jedinu pobjedu. Virtus.pro je dodatno produbio krizu, a Heroic i HellRaisers su pokazali da mogu, ali nije bilo dovoljno.

G2 Esports i mousesports najjači par u doigravanju

Team Liquid vs. SK Gaming (23.2. 9:00)
Brazilska ekipa dobit će priliku za osvetu nakon što je ih Team Liquid izbacio sa cs_summit 2 turnira u finalu losers bracketa. Bude li coldzera i dalje raspoložen američka ekipa ne bi trebala stvarati previše problema

FaZe Clan vs. Renegades (23.2. 12:00)
Najviše sreće u izvlačenju parova imao je FaZe, koji protiv Renegadesa ne bi trebao imati nikakvih problema. Kratkih 2-0 i potvrda odlične forme je jedina mogućnost za FaZe, sve ostalo bilo bi iznenađenje. NiKo i olof su raspucani, a kada je tako FaZe bi trebao biti najbolja ekipa na svijetu.starseries faze g2 esports

G2 Esports vs. mousesports (23.2. 15:00)
Prema pokazanim igrama najjači par doigravanja čine G2 Esports i mousesports, koji su na turniru već odigrali jednu odličnu partiju. S obzirom na oscilacije francuske ekipe i dobre forme mousesportsa sve je moguće

Natus Vincere vs. Astralis (23.2. 18:00)
Po mnogima možda i najzanimljiviji četvrtfinalni par odigrat će posljednji meč u petak. Astralis je tek nedavno doveo Magiska, a Na’Vi već neko vrijeme traži pravu formu. Kao i u svakom drugom meču ključni faktor će biti s1mple, koji bi svojom predstavom mogao odlučiti ovaj meč.

StarSeries zasad djeluje odlično

Prva faza StarSeries turnira odigrana u swiss formatu s best-of-three mečevima osigurala je pregršt zanimljivih mečeva na turniru. Od toga da se Virtus.pro mučio protiv MVP-a, pa sve do vrlo zanimljivih mečeva između SK Gaminga i mousesportsa te G2 Esportsa i Astralisa.

Produkcijski i organizacijski nije bilo posebnih primjedbi igrača niti publike. Zbog formata se igrao veliki broj mečeva koji su bili prenošeni na dva streama. Međutim, od posljednje runde swissa nadalje to više neće biti slučaj. Playoff počinje u petak, a timovi će igrati pred publikom. Najglasniju podršku trebao bi imati Na’Vi, koji igra na domaćem terenu.

Od zanimljivih detalja treba napomenuti i kokoš, koja je eto slučajno ubila ropza u meču protiv SK Gaminga.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime