Prvi dan StarLadder Major playoffsa se odigrao na iznenađujući način i Renegades i AVANGAR su osigurali polufinale na StarLadder Majoru.

Renegades za klasu bolji od ENCEa

Prvi meč četvrt-finala StarLadder Majora je bio obračun Renegadesa i ENCEa. Prva mapa finala je bila Mirage i Renegades su započeli put do polufinala s vodstvom od 2-0 na mapi. Nakon toga su ENCE uspjeli uzeti rundu ali su Australci zgolemili vodstvo na 4-1. ENCE nisu uspjeli igrati svoju igru na CT strani i prvo poluvrijeme je završilo 11-4 rezultatom za Aaron “AZR” Warda i ekipu. Drugo poluvrijeme je započelo na dosta kreativan nacin te su ENCE duplim fake-om prevarili Renegades i uspjeli uzeti pistol rundu na T strani. Australci međutim nisu dali nikakvu sanšu Aleksi “Aleksib” Virolainenu i ENCEu i su uzeli sljedeći force-buy a i naredne pet runde da završe prvu mapu 16-5 u njihovu korist.

RenegadesHLTV.org

Nuke je bio ENCEova mapa, i iako Renegades su historijski los tim na tu mapu, vidjelo se da je Aleksandar “kassad” Trifunović studirao protivnike i Renegades su prošli u njihovo prvo polufinale na Majoru s 2-0 pobjedom nad ENCE. Rezultat je bio malo blizi nego Mirage, ali svaki clutch je išao na stranu Renegades i su Australci postali prva ekipa koja je dostignula polufinale Majora, a dolazi od Azijskog Minora.

Vitality nisu imali sansu protiv Kazakhstanaca

Sudeći po današnjem rezultatu, čini se da Francuski tim nije imao dovoljno podrške i da je Vitality trebao platiti bar još dva autobusa za Berlin. Glavna zvezda Vitalityja, Mathieu “ZywOo” Herbaut je bio nevidljiv u prvoj mapi, Mirage, koju su Nathan “NBK” Schmitt i momčad izgubili 16-9. Na drugoj mapi se video stari dobri Vitality i je izjednačio meč na 1-1. Dzhami “Jame” Ali i Timur “buster” Tulepov su predvodili AVANGAR na Dust2, i ekipa je došla do pobjedu nad trenutno drugom rangiranom timu na HLTV ljestvici.


ZywOov ACE Clutch nije bio dovoljan za da se Vitality vrati u igru.

Sutrašnja dva meča če odrediti i preostala dva polufinalista, a susreću se Na’Vi protiv NRGa, i Liquid i Astralis.

 

2 KOMENTARI

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime