Treća runda je obilježila početak BO3 mečevima ove faze, a dva tima su napustili Major bez ijedne pobjede.

DreamEaters, NiP završili Major s 0-3 rezultatom, CR4ZY izdominirao FaZe

CR4ZY su na Mirageu objezbedili 2-1 rezultat na Majoru, a njihova druga žrtva je bila FaZe Clan. Iako je meč bio težak za igrati obojici, tim starijeg Kovača je izborio pobjedu i sada je CR4ZY na korak od playoffsa.

f0restHLTV.org

Renegades su pobjedom od 2-0 izbacili DreamEaterse iz StarLadder Majora. Mape koje su igrali ova dva tima su bili Mirage i Train, a Renegades su pobijedili iste 16-10, te 16-8 na Trainu. Dok je eliminacija Ruskog tima bila očekivana, retko tko je predvidio da će NiP napustiti Major u ovakvom stilu. Švedska ekipa je bila poražena od strane Northa, a nisu bili ni blizu trećoj mapi.

AVANGAR iznenadio Liquid, mouz proklizao pored Na’Vija

Jedno od iznenađenja dana je bila AVANGARova pobjeda nad Liquidom. Amerikanski tim je sada 1-2 na tabeli nakon sto su i jučer izgubili od strane NRGa. Overpass je bila mapa na koju je AVANGAR osigurao meč, a Nick “nitr0” Cannella i ekipa će se sutra boriti za opstanak protiv Northa.

G2 s druge strane, nije imao nikakve probleme protiv MIBRa, pobijedivši Brazilski tim 16-4 na Infernu.

HLTV.org

Na’Vi je po drugi put u tri dana izgubio produžetke, a njihov protivnik ovaj put je bio mousesports. Nakon sto su i Na’Vi i mousesports imali dosta solidne CT strane meč je otišao u produžetke, ali isto kao i protiv G2a, najbolja CIS ekipa je još jednom bila poražena i završila u 1-2 pool.

EZ4ENCE protiv Vitalityja, NRG su u Champions Stageu

Prvi BO3 za prelazak u sljedeću fazu su igrali ENCE i Vitality. Nuke je završio 16-10 rezultatom, dok na Dustu Francuzi nisu mogli osvojiti vise od 7 rundi. Aleksi “allu” Jalli je na samo dvije mape uspjeo uzeti 55 killa i osigurati Champions Stage njegovom timu.


Andreas “Xyp9x” Højslethov 1v4 clutch nije puno pomogao Astralisu.

NRG je u dvije mape uspjeo poraziti Astralis. Prva mapa je bila pravi maraton, te nakon dva 10-5 poluvremena, meč je išao do petog produžetka i NRG su bili tim koji je ostao fokusiran do samog kraja. Train i Nuke su bili crno-bijelo, te Nuke se je završio nakon samo 19 rundi. Astralis nisu ništa mogli uraditi na Nukeu, dok je NRG diktirao cijelu igru, a Peter “stanislaw” Jarguz i ekipu viđamo opet u četvrtfinalima.

Trenutno stanje na tabeli možete videti u nastavku:

3-0 2-1 1-2 0-3
ENCE Vitality MIBR DreamEaters
NRG Astralis FaZe NiP
G2 North
mousesports Natus Vincere
AVANGAR Renegades
RsCR4ZY
Liquid

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime