Na jako interesantan način je započeo dugoočekivani StarLadder Major u Berlinu, s obzirom na to da smo još u prvoj rundi vidjeli dva velika iznenađenja.

Početni šok za Vitality i NRG! 

Najniže rangiran tim u ovaj dio Majora, Syman, je dominantnom pobedom nad Vitality obezbijedio pobjedu u prvoj rundi Swiss formata turnira u Berlinu.

KjaerbyeHLTV.org

Meč je počeo tako što su Vitality uzeli pistol rundu i naredne dvije, ali otkad su  Syman skupili novca za full-buy, rezultat se preokrenuo i Syman je završio prvo poluvrijeme s vodstvom od 5 rundi, 10-5. Jedini Azarbejđanac na turniru Maksim “t0rick” Zaikin je predvodio Syman u njihovoj pobedi nad Francuzima, koji su trenutno drugi rangirani tim u svijetu.

Obračun između DreamEatersa i NRG je započeo dosta slično, tako što su Anton “speed4k” Titov i kompa bili u vodstvu cijeli meč, stigavši do 15 rundi pre nego su Amerikanci uzvratili udarac, pobijedili naredne 9 runde i obezbijedili overtime. Iako su NRG neverovatnom igrom dali sebi drugu šansu, momčad is CIS-a nije dozvolila comeback i završila meč s 19-17 rezultatom.

Treći meč dana je bio TYLOO protiv G2. Nakon dosta dobroj CT strani na Overpassu, TYLOO nisu mogli uzeti više od 4 runde na T strani i izgubili su mapu 16-10, pridruživši se Vitalityju i NRGu donjem diu tabele.

North i mouz opravdali ulogu favorita

North je bio dominantnija ekipa u mecu protiv INTZa još od početka i to su potvrdili uzimajući 14 runde na CT strani Traina. Brazilci su pokazali znake života u drugom poluvremenu, ali je bilo pre kasno i Nicklas “gade” Gade i ekipa su zaključali pobedu od 16-5.

HellRaisersi su brzo bili ispraćeni u 0-1 dio tabele od strane furiozne ekipe Andrei “arT” Piovezana. FURIA je od početka diktirala igru, tako što su uzeli 11 runde u prvom poluvremenu i nisu dozvolili HellRaisersima da im se približe na tabeli. Interesantan execute na B sajt Inferna je bio početak kraja za HellRaiserse, koji su uspjeli uzeti još samo dve runde pre nego su izgubili svoj prvi meč na StarLadder Majoru.

HLTV.org

mousesports kojeg predvodi Finn “karrigan” Andersen je uspio pobijediti forZe, dok su AVANGAR proklizali pored Complexitya 16-13 na Infernu. Zadnji meč je bio CR4ZY protiv Grayhounda na Nuke. Grayhound je uzeo 11 rundi na dominantnijoj CT strani, ali naša ekipa je uzvratila još jače, uzela 12 rundi za redom i završila meč 16-13.

Stanje na tabeli posle prve runde možemo videti u nastavku:

1-0  0-1 
 North INTZ
 FURIA HellRaisers
 mousesports forZe
 Syman Vitality
 G2 TYLOO
Rs CR4ZY Grayhound
DreamEaters NRG
AVANGAR Complexity

 

Vitality i NRG ispravili greške

NRG su se konačno osvestili u meču protiv TYLOOa i uspijeli su osvojiti 10 runda na T strani Traina. CT strana je bila još dominantnija i s rezultatom 16-10, NRG ide u 1-1 dio dok su TYLOO na granici ispadanja s turnira.

Vitality je pokazao svoje pravo lice protiv INTZa, pobedivši 15 rundi u prvom poluvremenu. INTZ su se opet razigrali pre kasno i uspjeli su uzeti 9 rundi za redom pre nego što je Cédric “RpK” Guipouy clutchovao 1v2 i donio pobjedu Francuzima.

NBKHLTV.org

G2 je dobio DreamEaterse bez problema i ušao u 2-0 pool, dok su North sa 16-14 za malo izbjegli još jedan upset Symana.

HellRaisersi su se uspjeli vratiti na pravi put pobedom od 16-5 nad Complexityem, a mousesports je jedva porazio AVANGAR, predstavnike iz Kazakhstana.

FURIA je završila u 1-1 pool nakon što su izgubili meč protiv CR4ZY-a. Predstavnik našeg regiona se izvrsnom igrom na CT strani Traina približio korak do sledeće faze turnira. forZe su dominantno nadjačali Grayhound 16-9 i poslali ih na dno kod INTZa, TYLOOa i Complexityja.

Trenutno stanje na tabeli izgleda ovako:

2-0 1-1 0-2
North Vitality TYLOO
G2 NRG INTZ
mousesports HellRaisers Complexity
CR4ZY AVANGAR Grayhound
DreamEaters
Syman
forZe
FURIA

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime