Sutra nas čeka finale StarLadder Majora, a AVANGAR i Astralis su timovi koji su osigurali mjesta u istom poslije jučerašnjih polufinala.

AVANGAR ide u finale Majora

Na početku Majora, niko nije očekivao da će u polufinalu igrati timovi kao sto su AVANGAR i Renegades. Ova dva tima su zasluženo obezbjedili mesto u playoffsima te u polufinalu nakon dominantnih pobjeda nad Vitalityem i ENCEom. Mirage je bila mapa Renegadesa i su nakon uzimanja pistol runde stigli do 3-0 prednosti. AVANGAR je uzeo sljedeće tri runde i onda su timovi naizmjenično uzimali runde do 6-9 poluvremena. Aaron “AZR” Ward i Renegades su se vratili u igru i su došli do produžetke, ali AVANGAR su s dobrim momentumom uzeli prvu mapu 22-19.

AVANGAR
HLTV.org

Renegades su započeli Dust2 vodstvom od 4-0, ali su AVANGAR uzeli naredne 10 runde i su otišli u drugo poluvrijeme s 10-5 rezultatom. Iako su Renegades uspjeli pobjediti force-buy poslije pistol runde, AVANGAR nije dozvolio Australcima ništa vise i su postali prvi tim koji je u finalu StarLadder Majora.

Astralis bez problema dobio NRG

Drugo polufinale je bio rematch Astralisa i NRGa. Nakon poraze od strane NRGa u grupnoj fazi, Astralis su pokazali drugo lice u jučerašnjom meču i su pobijedili Amerikance 2-0, 16-10 na Train te 16-9 na Overpass. 1v3 clutch od strane devicea je omogućio Astralisu da uzme 8 rundi za redom, i da na kraj poluvremena ima 5 runde prednosti. NRG je započeo CT stranu dosta solidno, ali je Astralis konstantno uništavao njihovu ekonomiju i nakon sto su se približili na 11-9, Danska ekipa je uzela 5 od sljedećih 6 rundi i završila prvu mapu sa 16-10 rezultatom.

Astralis
HLTV.org

Overpass je bio dosta sličan Trainu, NRG su uspjeli uzeti 5 runde na CT strani, ali njihova T strana je pokazala previse slabosti koje su Astralis iskoristili i okončali polufinale u dominantnom stilu.

Veliko finale StarLadder Majora u Berlinu se igra večeras od 18:00 sati.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime