Nedugo nakon što je Marko “shev” Krajčeski na svom Twitter profilu objavio kako napušta Squared, dobili smo i službenu potvrdu kako je raspuštena čitava ekipa. Squared će se posvetiti svom ženskom CS:GO timu, a novu ekipu potražit će u Danskoj.

Squared će se fokusirati na žensku ekipu, a novi muški tim potražiti u Danskoj

Igrači koji su nastupali za Squared sada su slobodni agenti, a ekipa je raspuštena. Potvrdio nam je to Marko “BajonseN” Jovanović menadžer ekipe. Za csadria.org izjavio je:

“Squared će se fokusirati na žensku ekipu koja je zauzela drugo mesto na na IEM Challenge Katowice, a pored toga uzet će i nove ekipu iz Danske odakle potječe i sama organizacija. Nastavit ćemo igrati sve započete lige, a ukoliko se core odluči igrati pro, ostatak će im prepustiti slot.”

Podsjetimo, ženska CS:GO ekipa Squared Prospects za koju nastupa Kristina “zon1Q” Stevanović iz Srbije osvojila je drugo mjesto u na IEM Challenge turniru u Katowicama.

Jedan od posljednjih nastupa Squareda bio je onaj na kvalifikacijama za CSadria Clan Championship, gdje su 24. veljače bez poraza izborili pravo nastupa u ligi. Squared je mjesto u natjecanju izborio u sastavu:

Filip “aVN” Belojica
Bosnia and Herzegovina Miloš “dEE” Marčeta
Aleksa “Impulse” Stankić
 David “DaV” Miljanić
Jordan “JORDAN” Tashković

Trojica igrača dovoljna su da potvrde mjesto u ligi, dok nitko od igrača nema pravo nastupa na drugom kvalifikacijskom kupu za isto natjecanje. Prava je šteta što organizacija poput Squareda odlazi iz esportsa, pogotovo kada smo se navikli pratiti ih na gotovo svim regionalnim natjecanjima. Priča je počela još početkom 2017.

Squared obilježio regionalni CS

Squared se pojavio na regionalnoj esport sceni u ožujku prošle godine, kada su pod svoje doveli Brewtopiju, ekipu okupljenu oko Mladena “juricM” Jurića.

Originalna postava Squareda:

 Mladen “juricM” Jurić
 Marko “shev” Krajčeski
 Petar “HOLMS” Dimitrijević
 David “DaV” Miljanić
 Jordan “JORDAN” Tashković

Na regionalnoj sceni pod novim imenom debitirali su već početkom travnja na LAN završnici druge sezone Prve srpske lige gdje su osvojili treće mjesto. Isti mjesec osvojili su i drugo mjesto na HGSPOT Gaming Day LAN-u u Zagrebu na kojem je bolje ekipa bila samo Fury Gaming.

squared shev

Na ljeto ekipu napušta Petar “HOLMS” Dimitrijević, a njegovo mjesto popunjava ponajbolji hrvatski igrač, mladi Matija “NyX” Jovanović. Bilo je to ususret početka dvije najveće regionalne CS:GO lige, Vip Adria League i Esports Balkan League. Na ovoj prvoj će Squared na kraju osvojiti drugo mjesto iza Valiance&Co, a u EBL-u neće upisati niti jednu jedinu pobjedu.

Po završetku regionalnih liga ekipa upada u probleme. Odlaze NyX i juricM, a nova zvijezda ekipe Aleksa “Impulse” Stankić nakon kratkog perioda u ekipi dobiva ponudu španjolskog x6stencea. Posljednje LAN-ove Squared je odigrao u prosincu 2017. kada su osvojili OMEN by HP 2017 te završili treći na Winner of the Future 2017.

Dobre regionalne CS:GO ekipe su tražene

U Srbiji i regiji postoji veliki interes za dovođenjem kvalitetnih CS:GO ekipa. Potvrđuje to i činjenica da je KlikTech pod svoje uzeo ekipu Dale Papi, odmah nakon što su se kvalificirali na CSadria Clan Championship.

S obzirom na iskustvo i prijašenje uspjehe sigurni smo da će igrači ubrzo naći novi angžaman, bio on igračke prirode ili neke druge. U svakom slučaju, želimo im puno sreće.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime