Priliku za organizaciju milijun dolara vrijednog CS:GO major turnira dobio je FACEIT, svima nam dobro poznata platforma za natjecanje u videoigrama. Drugi major godine održat će se u SSE Areni, Wembley u Londonu od 20. do 23. rujna.

FACEIT organizira svoj prvi CS:GO major

Iako je FACEIT već organizirao velike CS:GO turnire poput ECS-a, ovo će biti prvi major u njihovoj organizaciji. DreamHack, ESL, MLG, ELEAGUE i PGL su se dosad okušali u tom zahtjevnom pothvatu, a sada će se odabranom društvu pridružiti i FACEIT.

Bit će to ujedno i prvi CS:GO major koji će se održati u Ujedinjenom Kraljevstvu. Za razliku od Ukrajine, Švedske i Poljske, Ujedinjeno Kraljevstvo dosad nije toliko prepoznato na CS:GO sceni. Sve regionalne kvalifikacije također će preuzeti FACEIT, kojem s obzirom na bogato iskustvo to ne bi trebao biti nikakav problem.

I ovoga puta na majoru ćemo vidjeti 24 ekipe, od kojih osam ima Legends status, osam je sigurno u Challengers Stageu, a posljednjih osam dobit ćemo kroz kvalifikacije. Sustav natjecanja vjerojatno će ostati isti ili sličan onome koji smo imali priliku vidjeti na ELEAGUE Majoru u Bostonu.

New Legends Stage
 United StatesCloud9 EuropeFaZe
Ukraine Natus Vincere Brazil SK
Europe mousesports Russia Quantum Bellator Fire
France G2 Sweden fnatic
New Challengers Stage
Kazakhstan Gambit Russia Vega Squadron
Turkey Space Soldiers Germany BIG
Denmark Astralis North America Liquid
Denmark North Poland Virtus.pro

Više detalja u vezi samog majora saznat ćemo u narednim tjednima, a ulaznice za event kreću u prodaju 2. travnja, 2018.

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime