Foto: HLTV.org
U ranim jutarnjim satima počeo je 250 tisuća dolara vrijedan IEM Sydney. Već prvi dan natjecanja vidjeli smo brojna iznenađenja od kojih je svakako najveće ispadanje SK Gaminga nakon svega dva odigrana meča.

IEM Sydney

Punog imena Intel Extreme Masters Season XIII – Sydney osmi je po redu u seriji turnira Intel Grand Slam. Šest ekipa dobilo je direktnu pozivnicu dok je preostalih 10 svoje mjesto izborilo kroz regionalne kvalifikacije. Čak tri mjesta pripala su ekipama iz Azije, dok su četiri mjesta dobile ekipe iz Oceanije, što turnir u Sydneyu svakako izdvaja od ostalih premier CS:GO turnira.

Ekipe su podijeljen u dvije grupe po osam koje se igraju po GSL formatu, odnosno sistemu dvostruke eliminacije s best-of-one i best-of-three mečevima. Pobjednici skupina plasiraju se direktno u polufinale, dok ekipe na drugom i trećem mjestu prolaze u četvrtfinale. Zbog formata natjecanja dva meča se igraju u isto vrijeme.

 

SK Gaming ispao već prvi dan

Prvi dan natjecanja odigrani su inicijalni mečevi u obje skupine, a u skupini A odigrali su se i odlučujući mečevi. Najveća vijest je svakako ispadanje SK Gaminga koji je u prvom meču izgubio od ekipe TyLoo, a zatim u odlučujućem meču i protiv Grayghounda. SK Gaming tako i dalje nije pronašao pravu formu s novom postavom, zapravo teško je sjetiti se kada su izgledali toliko loše.

Nastupima se nisu proslavili FaZe Clan i Cloud9. FaZe je tako ispao u donji dio bracketa nakon 2-1 poraza od Renegadesa, a Cloud9 je tamo poslan od ekipe TyLoo s 2-0. Tako da jedna od te dvije ekipe neće vidjeti doigravanje. Za prva dva mjesta borit će se pomalo iznenađujuće, ali potpuno zasluženo Renegades i TyLoo.

IEM Sydney Skupina A

Skupina B bez iznenađenja

U drugoj skupini vidjeli smo samo inicijalne mečeve u kojima su iznenađenja izostala. U prilično jednostranim mečevima najzanimljiviji je bio onaj između NRG Esports i Astralisa u kojem je na kraju s 19-17 ipak slavila danska ekipa. Mousesports, G2 Esports i Fnatic su bez ikakvih problema nadigrali svoje protivnike.

Međutim, drugi dan nam donosi vrlo zanimljive mečeve. Mousesports i Astralis tražit će svoje mjesto u doigravanju, a u odlučujućem meču gornjeg dijela ljestvice pridružit će im se bolja ekipa u meču između G2 Esportsa i Fnatica.

IEM Sydney Skupina B

U ulozi favorita su i dalje Astralis i Fnatic te eventualno mousesports koji u posljednje vrijeme nije opravdao poziciju druge najbolje ekipe na svijetu. Astralis dolazi nakon velike pobjede na DreamHack Masters Marseille, a Fnatic u posljednje vrijeme igra zaista odlično i pitanje je kada će uzeti novu titulu. Prava je šteta što na turniru nema najboljeg igrača na svijetu S1mplea, tako da će i utrka za MVP-a biti vrlo zanimljiva.

Raspored mečeva drugi dan natjecanja

Stream:
#1 ESL CS:GO
#2 ESL CS:GO

Srijeda, 2.5.2018.
04:00 B.O.O.T-d[S] vs. NRG Esports BO3
04:00 MVP PK vs. Chiefs ESC BO3
07:30 mousesports vs. Astralis BO3
07:30 Cloud9 vs. ORDER BO3
11:00 G2 Esports vs. Fnatic BO3
11:00 FaZe Clan vs. Grayhound BO3

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime