Povodom njihovu kvalifikaciju na LAN finale A1 Adria League, odlučili smo uraditi jedan kratak intervju s jednim od igrača tima uNiQUE, Sener “SENER1” Mahmuti. Sudeći po njegovim odgovorima vjerujemo da su se veoma dobro pripremili za ovo finale i naravno, želimo im svu sreću.

Koje promjene su ih učinile boljim

Zbog poraza u playoffu druge sezone, SENER1 i Gamezone su ispustili priliku za LAN finale nakon poraza od GamePuba u playoffu, ali u ovoj sezoni su izgledali puno bolje i to su uradili u regularnom dijelu. Pa zato smo ih pitali:
Koja je glavna razlika između tadašnje i ekipe iz ove sezone? Kako idu pripreme za finale u Zagrebu?

“Dodali smo IGL-a, gejmzilla, to nam je pomoglo s nekim mid-round kalovima i svi mi smo stekli puno iskustva prošle godine na različnim kvalifikacijama i kupovima, individualno i kao tim.”

Promijenili su par pozicija u timu pa saznajmo koje

Jedan od igrača druge sezone, Dionis “sinnopsyy” Budeci ne igra s njima u ovoj sezoni. Kako ste našli odličnu zamjenu za njega? Koje su trenutne pozicije koje startni igrači igraju?

“sinnopsy je jedan od najboljih igrača u Kosovu i naravno da je teško pronaći igrača dobrog kao njega, ali ima dosta stvarno dobrih igrača u Kosovu koji se mogu natjecati na visokom nivou samo im nedostaje iskustva i timskog duha, jer su oni igrali samo pugove do sada. Imali smo sreću sto smo mogli dovesti rigoNa i gejmzillu da igraju.”

Flatron “juanflatroo” Halimi je nedavno bio na trialu s ekipom LDLC, ali je zbog obaveza na univerzitetu bio primoran da napusti trial i to vrijeme je iskoristio da pomogne uNiQUE s ostatkom sezone. Budući da je on već igrao s ovom ekipom prije, vjerojatno nije bilo toliko promjena, ali kako je on promijenio roles u timu? Koje su osobine koje ima juanflatroo što fali mnogim drugim igračima iz regiona?

“Kao sto sam i pre rekao, imali smo dosta promjena za ovu sezonu, prvo nismo znali da li će juanflatroo i sinnopsy igrati zbog toga što to bi narušilo njihovo vrijeme u LDLCu pa smo ubacili rigoN, gejmzilla, gulito i neiiXzz u tim pa smo imali par igrača za promjene. Pa, nakon toga, juanflatroo je napustio LDLC zbog njegovih studija i imao je vremena igrati ovu Adria sezonu, naravno da smo bili sretni sto ćemo igrati s njim jer je on jedan od najboljih upcoming igrača u regionu i njegovo znanje će nam pomoći puno u LAN finalu. Po mom mišljenju, to što pravi razliku između njega i ostale igrače u našem regionu je njegovo poznavanje igrice i brzu adaptaciju. Isto njegov odličan aim pomaže u tome.”

Nedostatak vremena za dobijanje vizu

U prvoj polovici su ispustili CSAdria Clan Championship 3 zbog problema s vizama. Pa smo ih pitali koji je bio glavni razlog što nisu dobili vize na vrijeme i je l’ su sredili sve potrebne dokumente za sadašnje LAN finale?

“Glavni problem je bilo kratko vrijeme koje smo imali da bi aplicirali za vizu. Imali smo samo jedan tjedan od kvalifikacija do glavnog eventa i bilo je nemoguće da dobijemo vizu za to vrijeme. Za ovu sezonu smo imali vise vremena i nije bilo ikakvih problema za dobivanje vize.”

Njihovo mišljenje o ostalim ekipama

Zadnje pitanje koje smo ih pitali bilo je da nam kažu njihovo mišljenje o ostalim ekipama koje su se kvalificirale na LAN finale. Tu su timovi s malo više strukture kao Vilay i exBLUEJAYS, a igra i mix ekipa JESTE. Protiv koju ekipu bi uNiQUE najviše htjeli igrati na LAN ili vam je svejedno?

“Jedini protivnik koji bih nam bio malo težak je ex-bluejays ali nas ne plaše. JESTE ima mlade i talentirane igrače ali nemaju iskustvo pa se nadamo da bi završili taj meč lakše. Strukturirane i mix ekipe po mom mišljenju, na ovom nivou ne prave veliku razliku, čak i više strukturirane ekipe kao ex-BLUEJAYS ili Vilay imaju puno slabosti koje možemo upotrebiti protiv njih. Iako smo mix tim za ovaj LAN, teško je odbraniti se od nas zbog tog što imamo igrače koji su dovoljno spretni da naprave velike playove i imamo puno samopouzdanja igrati protiv bilo kog tima na LANu.”

To su bila sva pitanja koja smo pitali SENER1a za njegovu ekipu. A sad na nas ostaje da sačekamo LAN finale i da ispratimo šta će uNiQUE uraditi tamo.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime