Oleksandr “s1mple” Kostyliev proglašen je najboljim igračem svijeta 2018. godine od strane HLTV.org. Ekipa s najutjecajnijeg CS:GO portala na svijetu nije imala težak odabir s  obzirom na to da je s1mple u gotovo svim segmentima bio bolji od konkurencije.

s1mple za povijest

Najbolji igrač u kalendarskoj godini u povijesti Counter-Stirke, tako svoj članak završava MIRAA na HLTV.org. Na’Vi je prošle godine osvojio četiri velika turnira uključujući ESL One: Cologne, na još dva natjecanja završili su drugi uključujući i FACEIT Major u Londonu, kada ih je u finalu nadigrao neuništivi Astralis 2-0. Na čak šest natjecanja HLTV.org ga je proglasio najboljim igračem, iako je njegova ekipa osvojila “samo” četiri.

Jedan pogled na njegove nastupe na LAN-u potvrđuje ono što smo znali, s1mple je odigrao nevjerojatnu godinu.

s1mple LAN
HLTV.org

HLTV.org je također izvukao 10 statističkih podataka po kojima je s1mple bio najbolji na svijetu, a u još dva bio je među najbolja tri.

s1mple hltv.org
HLTV.org

Na’Vi i s1mple su očigledno kliknuli. Igrač neosporne vještine je napokon našao mirnoću, smirio se, postao zreliji i pokazao za kakve je rezultate sposoban. Igra li Na’Vi oko Ukrajinca i mogu li tako poboljšati rezultate, osvojiti major i slična pitanja su za neko drugo vrijeme. S1mple je ušao u povijest.

Drugi najbolji device, najbolji CT igrač

Nicolai “device” Reedtz drugi je najbolji igrač svijeta samo zato što je s1mple bio nevjerojatan. Astralis je osvojio 10 velikih turnira prošle godine, a device je rekordnih sedam puta bio MVP. Na CT strani je device bio igrač s najvišim ratingom u 2018.

HLTV.org

HLTV.org najboljih 20 igrača svijeta

Na popisu 20 najboljih igrača svijeta nema niti jednog Francuza, što je posljedica raspada G2 Esportsa i loših rezultata različitih iteracija ostalih ekipa. Nikola “NiKo” Kovač je ove godine zauzeo visoko treće mjesto, ali jedno niže s obzirom na godinu prije. Evo i kompletnog poretka.

20. Valdemar “valde” Bjørn Vangså (North)
19. Robin ropz Kool (mousesports)
18. Håvard rain Nygaard (FaZe Clan)
17. Timothy “autimatic” Ta (Cloud9)
16. Miikka suNny Kemppi (mousesports)
15. Jonathan EliGE Jablonowski (Team Liquid)
14. Tomáš oskar Šťastný (mousesports)
13. Andreas Xyp9x Højsleth (Astralis)
12. Russel Twistzz Van Dulken (Team Liquid)
11. Ladislav GuardiaN Kovács (FaZe Clan)
10. Marcelo coldzera David (MIBR)
09. Freddy KRIMZ Johansson (Fnatic)
08. Lukas gla1ve Rossander (Astralis)
07. Emil Magisk Reif (Astralis)
06.  Keith NAFMarkovic (Team Liquid)
05. Peter dupreeh Rasmussen (Astralis)
04. Denis electronic Sharipov (Na’Vi)
03. Nikola NiKo Kovač (FaZe Clan)
02. Nicolai “device” Reedtz (Astralis)
01.Aleksandr “s1mple” Kostyliev (Na’Vi)

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime