Nakon dva velika finala ove godine Na’Vi i najbolji igrač svijeta u ovom trenutku Oleksandr “s1mple” Kostyliev došli su do prve velike titule od 2016. i to u Kijevu pred domaćom publikom. U finalu StarSeries & i-League S5 svladali su američki NRG 2-0.

Na’Vi je napokon otišao do kraja

Peta sezona StarSeires & i-League nije dobro počela za Na’Vi. Na otvaranju ih je porazio TyLoo, a u grupnoj fazi pobijedili su redom slabije ekipe VG.FlashGaming, Virtus.pro i AVANGAR. Drugi poraz u prvoj fazi natjecanja nanio im je mousesports od kojeg su izgubili u finalu prošle sezone istog natjecanja.

Međutim, u doigravanju Na’Vi je počeo igrati bolje ponovo na leđima nevjerojatnog s1mplea koji iz meča u meč dokazuje kako je najbolji igrač na svijetu. U četvrtfinalu dočekao ih je SK Gaming. Na Infernu je bilo pravo zadovoljstvo gledati ponovo raspoloženog Marcela “coldzeru” Davida, ali Brazilac je odigrao jednu mapu dok je s1mple odigrao sve tri. SK Gaming je slavio u OT-u s 22-19 i to je nažalost sve što smo vidjeli od nekadašnje najbolje ekipa na svijetu. 16-6 na Overpassu i 16-8 na Mirageu značilo je da će Na’Vi igrati u polufinalu.

Tamo ih je dočekao mousesports, ali ovoga puta nisu ih uspjeli zaustaviti. Uz odličnog s1mplea svoj doprinos je dao primarno i Denis “electronic” Sharipov koji polako postaje igrač kakvog Na’Vi treba. Ponovo je Na’Vi izgubio prvu mapu, ali onda sa 16-12 na Mirageu i 16-8 na Nukeu osigurao treće veliko finale ove godine.

Na’Vi prejak za NRG

U finalu ih je dočekao NRG Esports, najveće iznenađenje turnira. NRG je također iz grupne faze došao s rezultatom 3-2. S dva puta po 2-1 izbacili su Liquid i North i tako ostvarili nevjerojatan uspjeh. Međutim, Na’Vi je bio prejak. S1mpleu i electronicu pridružio se i drugi Rus u ekipi Egor “flamie” Vasilyev  pa NRG nije imao šanse. Iako su se i na Overpassu i na Mirageu držali do kraja prvog halfa, kada bi se strane zamijenile kao da nisu bili ista ekipa. Na kraju uvjerljivih 16-8 i 16-7.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je ponovo s1mple, koji je bez ikakve sumnje u ovom trenutku najbolji CS:GO igrač na svijetu. Ovoga puta je na 19 mapa imao nevjerojatan prosjek od 1.40.

Na'Vi s1mple
HLTV.org

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime