Počinje posljednja faza kvalifikacija za Esports Balkan League, 20 tisuća eura vrijednu regionalnu ligu. Uz NK Rudeš i KlikTech pozivnicu su dobili bugarski Bpro i rumunjski XPC, a svoje mjesto kroz otvorene kvalifikacije izborili su Red Fear Esports, Invictus Aquilias, Dzverove i ROG Warriors.

Zbog formata u ligu ne mogu proći i Rudeš i KlikTech

Zatvorene kvalifikacije za ligu počinju u ponedjeljak od 18:00, a završit će u petak s mečevima između pobjednika. Od osam ekipa samo će dvije izboriti mjesto u ligi te se pridružiti timovima koji su svoj ostanak osigurali prošle sezone.

Prvi je ovo pravi izazov za Rudeš nakon što se ekipa u nešto izmijenjenom sastavu nije uspjela kvalificirati za CSadria Clan Championship. Zbog nedostatka pravih rezultata i sama pozivnica u zatvorene kvalifikacije rezultirala je iznenađenjem mnogih. Rudeš će prvo morati pobijediti rumunjski Invictus Aquilias, a potom i boljeg iz mečeva između KlikTecha i Dzverove. 

S druge strane KlikTech je u finalu CSadria Clan Championshipa osvojio drugo mjesto nakon što su u finalu poraženi od strane Bajinih Pulena. Nakon natjecanja u mjesto Matije “NyXa” Jovanovića u ekipu je ušao Radomir “RaDe” Vučinić. KlikTech je u posljednje vrijeme imao solidne rezultate, ali za mjesto u EBL-u morat će se potruditi. Igrat će se single-elimination bracket, a svi mečevi bit će best-of-three.

Podsjetimo, prošle godine natjecanje je osvojio Windigo nadigravši u finalu završnice Valiance pred domaćom publikom.

Raspored:

Ponedjeljak

  • 18:00 KlikTech vs. Dzverove
  • 21:00 Rudeš vs. Invictus Aquilias

Četvrtak

  • 18:00 Bpro vs. Red Fear Esports
  • 21:00 XPC vs. ROG Warriors

Petak

  • Pobjednici KT/DZ vs. Rud/invAq
  • Pobjednici Bpro/RFE vs. XPC/ROG

Mečeve možete pratiti na službenim kanalima Esports Balkan League.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime