Foto: Hrvoje Jadrić
KlikTech
nedugo nakon osvajanja drugog mjesta na CSadria Clan Championshipu prolazi kroz promjene u postavi. Tako je Matija “NyX” Jovanović završio na probi u GIANT5, a njegova zamjena u KlikTechu je Radomir “RaDe” Vučinić.

KlikTech zamijenio NyXa

Iako se o promjeni priča već neko vrijeme sada je i službeno. KlikTech je zamijenio NyXa. Kako doznajemo od ekipe glavni razlozi nisu vezani samo uz njegovu učinkovitost u igri već se radi o privatnim obavezama mladog Hrvata, koji se u narednom periodu ne bi mogao u potpunosti posvetiti ekipi. Barem ne u onoj razini koju bi to željeli njegovi suigrači. Ipak, NyX u CSadria Clan Championshipu u novom KlikTechu prema mnogima nije opravdao očekivanja. Možda se radi o ulogama u ekipi, zadaćama ili nekom drugom faktoru s kojim nismo upoznati. Ono što se također često navodi kao NyXov problem je komunikacija u ekipi, što je navodno bio glavni razlog zašto je završio na klupi Squareda, a potom i otišao.

KlikTech je zamjenu pronašao u Crnogorcu RaDetu, s kojim će igrati narednih mjesec dana, a potom donijeti odluku hoće li ostati u timu. RaDe je jedno vrijeme vodio i crnogorsku reprezentaciju, a prije je igrao za timove kao ZeroGP i Ripple E-Sports, koji nije završio natjecanje u CSadria Clan Championshipu. U njegovom dolasku vjerojatno je dio posla odradio i njegov sunarodnjak Pavle “Maden” Bošković. Njegov učinak na tri odigrane mape u CSadria Clan Championshipu bio je na razini ostatka ekipe, prosječan HLTV rating od 0.82. Iako se radi o malom uzorku, CSadria Clan Championship je posljednje jako regionalno natjecanje s kojeg imamo točne podatke.

Isti igrač stekao je upitnu reputaciju, ali pod nadimkom Tsunami zbog navodnog korištenja cheateva. Je li VAC ban uslijedio prije nego je prodao svoj account ili poslije nije sigurno. Isti je igrač donio odluku o prestanku natjecanja njegove ekipe u CSadria Clan Championshipu. Naknadno smo saznali da se dobar dio ekipe s time nije slagao. Ovo je možda i najbolja prilika da RaDe pokaže koliko je zapravo dobar.

  • Petar “HOLMES” Dimitrijević
  • Stefan “SkippeR” Rebrača
  • Nejc “saveeey” Mis
  • Pavle “Maden” Bošković
  • Radomir “RaDe” Vučinić

Pred KlikTechom je nekoliko velikih izazova. Pred nama su kvalifikacije za Vip Adria League i Esports Balkan League na koje će se pokušati kvalificirati gotovo svi CS:GO timovi iz regije. To će biti pravi test za novu postavu.

Mariuchii, NyX i st0Le ponovo u GIANT5

Nakon poduže pauze Mario “Mariuchii” Grdović ponovo se aktivirao na sceni, a koji je bolji način za to nego oživljavanjem GIANT5, najpoznatije hrvatske CS:GO ekipe. Izostanak jednog takvog projekta bio je više nego osjetan. Izgleda da je imati jednu “vječno drugu” ekipu ipak bolje nego nemati niti jednu uopće.

GIANT5 je također u probnom periodu koji bi trebao trajati još nekoliko tjedana, a trenutno igraju u sljedećem sastavu:

  • Mario “Mariuchii” Grdović
  • Matija “NyX” Jovanović
  • Predrag “st0Le” Stojković
  • Karlo “FiX” Puh
  • Nikola “Puh” Puh

Mariuchii tako nastavlja raditi s mladim hrvatskim talentima kao što se moglo i očekivati. Braća Puh, FiX i Puh igrali su za 21Arches koji su napustili kako bi se pokušali s ekipom Trenkk kvalificirati na CSadria Clan Championship u čemu nažalost nisu uspjeli. Kroz kvalifikacije su dokazali da imaju potencijala, ali kako će se on razvijati tek ćemo vidjeti.

U ekipi su nam i dobro poznati NyX i st0Le, koji već imaju iskustvo igranja s Mariuchiijem od kojeg se očekuje da iz njih izvuče ono najbolje. Postava s dosta “nabadača” izgleda solidno, ali presudit će to kako će funkcionirati kao tim. Jedan od važnih faktora je i iskustvo koje će prvenstveno Mariuchii, ali NyX i st0Le mrati prenijeti na Puhove.

Povratak GIANT5 dobre su vijesti za hrvatski i regionalni CS:GO. Poslože li momci dobro priču, mogli bi ugrabiti mjesto u Vip Adria League, što bi trebao biti primarni cilj.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime