Makedonska momčad QSKE Gaming osigurala je prvo mjesto na CS:GO Quarantine Online 2020 turniru koji je organizirala esports asocijacija Makedonije MESA.

QSKE Gaming totalno deklasirali konkurenciju

Zadnjih mjesec dana smo svi primorani ostati kod kuće zbog pandemije COVID-19 virusa, stoga velik broj organizacija na esports sceni organizira razne turnire i lige s ciljem da kompetitivni igrači imaju što za igrati u ovom periodu. Tako je i Makedonska esports asocijacija odlučila organizirati natjecanja u League of Legendsu i CS:GO-u. Naravno, nas zanima Counter-Strike, a proteklog vikenda imali smo priliku gledati najbolje ekipe iz Makedonije u borbi za razne nagrade.

M3DS i Neksio bili su glavni sponzori nagradnog fonda, dok je većina ostalih sponzora osigurala giveawaye i nagradne igre za pratitelje turnira. Jedna od većih kritika koju je turnir dobio je bio sam sustav prijavljivanja u kojem su mjesta osigurale prve 32 ekipe koje su popunile formu za prijavljivanje. S obzirom na to da su se na natjecanje prijavilo nešto manje od 100 ekipa, bilo bi prikladno održati kvalifikacije u kojima bi najbolji timovi zagarantirali priliku za igranje na turniru.

Ekipe koje su igrale na turniru bile su podijeljene u četiri grupe od po 8 timova. Igrali su se double-elimination BO1 mečevi i dvije najbolje momčadi iz svake grupe napredovali su u doigravanje turnira, dok se samo doigravanje odigralo u single-elimination formatu s BO3 serijama.

Svi favoriti su bez problema stigli do doigravanja. Dimitar “raniin” Avramovski i Stranski Službi, Ker Archi, Starešine Andreja “Necrogenes1s” Mančevskog i naravno QSKE Gaming su dominantno izborili svoje mjesto u top 4 fazi turnira. MVP četvrte sezone CSadria Clan Championshipa, Jasmin “JasmiNhs” Murič, odigrao je fenomenalno i sa svojom ekipom kompletno su nadigrali svakog protivnika.

Polufinale između QSKE Gaminga i Starešina trebalo je biti najveći derbi na turniru, ali je ekipa QSKEa eliminirala Anela “NENO” Cekovića i njegovu momčad nakon samo dvije kratke mape (Mirage – 16-6; Nuke – 16-4). Finale je bilo dosta slično polufinalu te je Ker Archi uzeo samo devet rundi u dvije mape koje su bile odigrane u finalu (Inferno – 16-5; Mirage – 16-4).

Finalni poredak za najbolje četiri ekipe turnira je sljedeći:

  1. QSKE Gaming (JasmiNhs, KiKOtb, kyxsan, powerdy, -aidKiT)
  2. Ker Archi (killAx, FirestarteR, connex, hopeless1dez, stYleEeZ)
  3. Stranski Službi (raniin, sao, hayredin, duksi, dreaMtg)
  4. Starešini (NENO, Necrogenes1s, MERISINHO, osama, NVD)

2 KOMENTARI

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime