Eto…pa da počnem sa reportom. Samo ću dodat da je ovo prvi dio reporta koji pišem drugi put (zagubilo se između mene i sh00leta original) tako da ne garantiram kvalitetu originala
Dakle, krenusmo iz Zagreba vozom u 11:30 časova, a stigosmo u Beograd točno oko, otprilike, tu negde blizu 18h. Na kolodvoru nas dočekaše Highlader iz G-a, i još dva tipa, kojima sam uspio zaboravit imena (isprike idu, ali nikad nisam bio dobar s imenima). Znam da je jedan igrao kasnije protiv nas za Panzer, a drugi ne igra CS, nego studira molekularnu biologiju a inače je iz Metkovića. Nakon 30 minuta čekanja trajvana po kiši odlučili smo polako peške da idemo prema hotelu. Nakon 30 minuta hoda došli smo do hotela, gde se smestismo u odmorismo malo. Igraonica je, kažu ljudi, “ulicom dole do pruge pa onda desno 100 metara”. Ali ulicom dole prema pruzi je i roštilj na cumur “Loki” najbolji roštilj u gradu. A da ne spominjem “Capajebcki bypek” preko puta igraonice, gde je najbolji burek u gradu. Imaš najbolji roštilj, burek, igraonicu i klan u gradu sve u krugu 100 metara. I jeftin hotel. Najeli smo se lepo u Lokiju pa krenusmo u potragu za igraonicom. I fakat bila je tamo gde su rekli. Dočekali su nas gazda Timothy (organizator, zadužen za raspored fajtova i sve u vezi toga) i Nemanja aka. Stojke (zadužen za servere i ostale kompove) kao i ostatak G klana i još poneki gledatelj. Igraonica Panzer je u biti običan četverosobni stan na prvom katu. Imaš hodnik, skroz ravno je WC, a sa svake strane su po dvije sobe. Prva soba levo i desno je za igrače. U jednom 5 kompova za igru, a u drugoj 5 za igru i 1 server. Treća soba je za gledatelje, a namešten je i projektor da se gleda HLTV na zidu. Wc ima lepi i veliki prozor, a taman se nešto radilo na fasadi. Dođem da pišam, a radnim me gleda…reko “mogu ja…kao…pišat?” a radnik će na to “pišaj bre, imaš kurac ko i ja, samo što je moj malo veći”.
(ovaj događaj sa radnikom je bio zadnji dan a ne prvi, ali nisam izdržo a da ne spomenem
Prvi dan turnira igrali su samo beogradski klanovi, drugi dan je bio rezerviran za goste (iz Niša, Bjeljine, Novog Sada i ‘rvacke). Oko 23 sata prvog dana sjeli smo za kompove prvi put. Ground je odbijao da priča cijeli dan jer nije vidio CS, a Opti je već zapao duboko u apstinencijsku krizu. Ali oko 23 h, čim se sjelo za kompove, obojica su došli k sebi. Čim smo složili miševe i malo se naviknuli na novi sens bacili smo frendli war sa G, i to aztec. Krenulo je dobro, uzeli prve 3 runde (mi CT), a onda su opušteno G uzeli sve do kraja. dakle 9. Mi kao terrori nismo uzeli ni jednu, ja mislim, ali iskreno, kao terrori nismo ni igrali ozbiljno, hteli smo da se naviknemo na kompove, miševe, sensi i sve to. Nakon toga smo se još malo napucavali do negde 1 sat u noći a onda spavanje u hotelu.
Drugi dan čekao nas je prvi kvalifikacijski meč u 12h i to sa chamil klanom (mislim da je zgodni jedan od njih). Počelo je agresivno, izrushali nas preko mosta i na glavna vrata prvu rundu (ako se sjećam dobro) i postavili bombu na mali bomb site. Ostadosmo stille i ja protiv jednog (bomba i tip sakriveni iza kutije velike na malom bsite) tip bacio flash, ja se povuko u sobicu dok sa slijep a stille pogino, ja se vratio, ubio tipa i sad bi trebao difusam bombu…ALI zaboravio sam bindat use tipku…netko tko je igrao prije mene nije imao to na “E” i ode bomba. mi izgubili. Budući da nema pauze, ja izašao van da bindam use sebi (ima cpl vgui pa to sve ide bez da moram izlazit iz igre) ali svejedno su ovi morali slijedeću bez mene, ali chamil je napravio grešku pa su rushali vrata i popili 4 HE. Dok sam je sve sredio i krenuo sa spawna prema velikom bomb sajtu ovi pobili sve već Do kraja smo izgubili još samo jednu rundu…nemam pojma kako. Mi smo kao terrori dobili prve tri runde i tu se meč prekida (10:2 za nas kao CT i dobili 3 kao terrori, dakle gotovo). Uglavnom, prvi fajt spasio je stille koji je kao CT imao skor nekih 17:3 ili slično.
Naš sledeći fajt trebao je bit taj dan oko 16h popodne. MI uredno došli kad ono ispalo je da smo baksuzi i da preskačemo jedno kolo (neparan broj klanova i mi smo izvučeni da preskačemo). Onda smo stille i ja odlučili prošetat do kolodvora raspitat se za povratne vlakove i tako to, a eelo, ground i opti otišli u hotel. Nas dva mamlaza uredno smo našli kolodvor nakon 20 min pješačenja, ali na povratku smo odlučili ići drugim putem. I tako…taj drugi put se malo odužio…hodamo mi…hodamo. Pa reko a da pitamo nekog gde smo? Pitamo nekog tipa gdje je PMF i Studentski trg (nas hotel je 100 metara od tamo) i kaže on “eee bre pa vi ste na drugom kraju grada bre, sedi na trolej pa se vozi”. mi naravno nastavili peške, prateći žice od troleja…i stigli čak do hotela nakon 2.5 sati hodanja. Ispalo je da smo napravili krug oko hotela radijusa 2 km i opet došli do njega iz smjera kolodvora Aj bar sam vidio nešto (i nekog i neke) osim hotelske sobe. Dok smo se mi tako besciljno šetali po Beogradu u hotel došla TV ekipa da radi interview sa nama. Posto smo stille i ja bili zauzeti, a ground i opti spavali, na kraju je interview dao samo eelo. Ne znam kad će to bit na TV, ali trebali bi dobit VHS snimku toga poštom.
Eh, vidiš kako sam glup. Nešto da kažem i o organizaciji i sistemu igranja. Dakle u početku su klanovi bili podijeljeni na goste i domaće. Bilo je prijavljeno oko 45 klanova pa se igralo na eliminaciju. Igralo se MR12 + CO. Dakle, malo čudno. uglavnom igra se 12 rundi a broje se samo pobjede terrora. Ja mislim. Mape su se izvlačile iz šešira prije fajta, s tim da se prvi dan igrao samo aztec. Drugi dan izvlačile u se sledeće mape: de_dust2, de_inferno, de_prodigy, de_train, de_cbble, de_nuke. U polufinalu igra se de_clan1_mill, a finale svaki klan bira jednu mapu. Koliko sam ja skužio tamo, vlasnik igraonice i organizator bio je Timothy McWeigh (da sad ne pišem pravo ime…) a pomagali su…hmm, pa njih dosta, da samo spomenem Highlandera i Stojketa iz G. I još nešto o pravilima. Igralo se po CPL pravilima…za one koji ne znaju što to znači sledi objašnjenje: za vreme igre samo team captain sme da koristi “say” komandu. Ako si mrtav ne smiješ koristit say, team_say, a bogami ne smiješ ni usta otvorit. Čak ne smiješ radit nekakve sumnjive pokrete (opti je u finalu pucketao prstima dok je čekao kraj runde, pa je dobio opomenu)
Dakle…naš sledeći fajt bio je oko 20h protiv novosadskog klana X3M. Izvučena je mapa de_prodigy (koliko sam čuo, to se malo igra kod njih pa je prednost bila na našoj strani). X3M je počeo kao CT, i čuvali su dosta dobro, teško smo prolazili. Ali nakon 9:0 za CT, skužili smo što rade i kako, promijenili naš napad i uzeli 3 zadnje runde. 9:3 za X3M. ili 3:0 za nas. Ne znam više. Mi kao CT nismo pustili niti jednom da prođu, došli smo do 10:0 i tu je kraj bio. U ovom fajtu ground i opti su pokupili simpatije publike Opti za zadnju rundu kada je eelo greškom pritisnuo “m” i umro na početku runde. Opti je skinuo trojicu u 4 sekunde u prolazu, i na kraju su ostali ground i opti protiv jednog tipa. Ground je bio u hodniku koji vodi sa CT spawna prema prolazu, a opti je bio na CT spawnu. Tip dolazi iz computer rooma, ubija grounda, i opti proviruje ubija ga. Opet awp. Ground je spasio 2 runde prije toga ubivši u svakoj po četvoricu.
Poslije fajta ljudi iz klana G i igraonice panzer pozvali su nas da i ove noći dođemo da bacimo neki public play ili mozda CW sa G.ovcima cijelu noć. Došli smo oko 1h i odigrali do 4h. Budući da mi nikad nismo igrali de_clan1_mill, ta mapa se igrala cijelu noć. G.ovci su nas lijepo zagrijali za polufinale.
Već je ponedjeljak i mi se odjavljujemo iz hotela i dolazimo u Panzer oko 12h. Naš fajt nešto kasni pa počinjemo oko 1 ja mislim. Igrali smo protiv teama igraonice Panzer, a mapa je bila de_train. Prvo smo igrali kao CT i napravili 9:3. Jedna od zanimljivijih rundi bila je 1v1 između mene i …hmmm…njega? uglavnom tip je brat od Timothyja…ispričavam se opet, ali k’o što rekoh slab sam sa imenima. On awp, ja m4, ostali zadnji ali na sreću nije našao bombu na vrijeme, pa sam se zadnjih 40 sekundi skrivao po mapi, a on me tražio…I našao me i ubio, ali 1 sekundu nakon “Counter-terrorist win” hehe. Kao terrori krenuli smo sa rushevima odmah, i uzeli prve 4 runde, i kraj fajta. Ovime smo ušli u polufinale gdje su nas čekali DC iliti od milja Deca (mislim da nitko nije stariji od 14 godina u tom klanu, a bez problema bi razbili sve hrvatske klanove). Igralo se de_clan1_mill, mi prvi kao terrori, završilo je 8:4 za nas. Krenuli smo kao CT i napravili 5:0.
I sad smo čekali samo da G obavi formalnost sa Riskom i da uđe u finale pa da vidimo i to. G je obavio svoj dio na brzinu i negde oko 19h počele su pripreme za finale. Za G su igrali: Headhunter, Predat0r, nEVERHOOD, mali zen i Pilgrim. Mi smo izabrali cbble, G je uzeo dust2 (čuo sam priče da G nikad nije izgubio dust2). Prvo se igrala cbble, mi kao terrori. Prva runda upadamo na CT spawn (njihov 1 već je mrtav), imamo 5v4, ja postavljam bombu i 2 sekunde kasnije nekako ostajem sam protiv 2. Ludi Predat0r ubio grounda, optija i iliju iz usp, 3xHS. Druga runda idemo samo glock na veliki bomb site, upadamo unutra, ilija ubija jednog, ja ubijam drugog (hehe headhunter, čeka sa m4 a kad nas je vidio prebacuje na HE i odeee :), ostali očiste sve nas i ostaje opti 1v1 protiv…nekog… opti sa mp5 ovaj sa m4 i opti pogiba. Uglavnom, uzeli smo im jednu rundu samo kao terrori, a bombu smo postavili bar 5 puta. Nije mi još jasno kako smo tako puno puta prošli na bomb site a niš’ koristi. Sada igramo mi kao CT i G prvu rundu rusha veliki bomb site. To smo odbili. Drugu rundu 2 rushaju veliki 3 idu ravno na CT spawn. Netko sa velikog je viknuo rush, pa smo ilija i ja naletili na ovu trojicu sa noževima u rukama. Postavili su bombu na ct spawn, ali su ih ground i stille pobili sve i defusali. Treću rundu sam sjebao ja, jer sam bio čvrsto uvjeren da će ić na veliki pa sam provirio kroz prolaz i popio metka. Nakon toga je poginuo ilija u prolazu, i ostali su opti ground i stille 3v5. To je bila prva za G. Mislim da smo slijedeću još dobili, a onda popušili petu…A možda smo odmah i četvrtu popušili, nisam siguran. Uglavnom, brzo je cbble bio gotov. Druga mapa dust2. Mi smo počeli kao CT…Ne znam iskreno, što da vam kažem u vezi ovog. Došli su, ubili nas, kraj runde. I tako 12 puta. Gdje god se neki terror pojavio mi bi umrli odmah da mu ne smetamo previše. Kao terrori uzeli smo prve 3 runde, postavili bombu na B svaki put. Četvrtu rundu smo išli na A, nekako svi poginuše, ostah ja protiv 2, stavio sam bombu, pokazao se pored krejta i popio awp. Gotovo nakon 4 runde.
E sad ide dio teksta gdje ja tražim izgovore zašto smo izgubili :). E pa bolji su bre Iznenadili su nas sa svime. Prvo cbble rushali kao terrori stalno, pa dust2 nisam znao za sebe kao CT, pa njihov stil igre općenito (ko što kaže jedan iz igraonice “oni su bre više u zraku nego na zemlji, samo skaču bre”). Nisam primetio da gađaju u glavu puno (iako im i to ide ako hoće) nego vise šaraju sa m4 i AK (ono što više ne ide na 1.4), a na internetu šaranje ne prolazi, pa smo prvi put vidli takav način igranja. Ali zanemarimo i to, taktički su nas nadjebali na cbble i dust2. Svaka čast.
Eto, tako je to bilo. Htio bi reč da bez obzira što ne igraju na netu nimalo, u Beogradu se igra vrhunski CS. Zanemarimo G na trenutak (koji je za 2 klase iznad svih ostalih tamo), ovi drugi bi bez problema ponizili bilo koji hrvatski klan. Imaju taktike, imaju teamplay (kod G nevjerojatan) imaju skilla, sve imaju bre. Sad tek vidim kako je sve to jadno kod nas. Mi smo i Beogradu dočekani vrhunski. Svi koji su bili u igraonici igrali ili gledali, pa organizatori, i svi naši protivnici, ponašali su se stvarno fenomenalno. Svaki dobar potez na turniru popraćen je sa pljeskom, a tako je ground pokupio i ovacije par puta Pričao sam sa mnogo ljudi i svi pitaju “kakve su kod vas igraonice”, a ja odgovaram stalno “nema toga kod nas” …”Nemate igraonica??? Ne igrate na lanu?? Pa kako uopšte igrate bre?” A nikako, zato ste nas i oprali
Imam samo dvije zamjerke:
1. Konstantno kašnjenje sa fajtovima. Koliko sam vidio toga je bilo oba puta u Varaždinu, a vidio sam čak i na onom turniru kod Direktora da se kasni, dakle i ovde je bilo neizbježno. Nažalost, zbog toga smo propustili vlak koji kreće iz BG u 15:30 i morali smo ići na onaj u 21:45. A taj je kasnio u polasku 3 i pol sata. Poludili smo tamo na kolodvoru.
2. Pa jebemu sve, jesam ja u Hrvatskoj ili Srbiji? Neću da slušam Koloniju, neću da slušam Dragojevića, neću da slušam Sandija, neću da slušam Danijelu!!! Od toga sam pobjego i sad me opet prati, ajmeeeeeeee. hehe.

/Obese aka Mufić

 

Napisano, 2002.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime