26-godišnji Kanađanin Pujan “FNS” Mehta novi je igrač jedine američke ekipe koja je osvojila CS:GO major. Odluka je donesena nakon što se prvi izbor, Richard “Xizt” Landström, pridružio FaZe Clanu. Tako je u Cloud9 ostalo još jedna otvorena pozicija nakon što je ekipu napustio Jake “Stewie2K” Yip, a Tyler “Skadoodle” Latham najavio pauzu od aktivnog igranja.

Velike promjene u ekipi ususret DreamHack Masters Marseille 

Osvajanjem ELEAGUE Majora u Bostonu te drugim mjesto na cs_summit 2, činilo se kako će Cloud9 ove godine biti jedna od ekipa koje će konkurirati za mjesto među najbolje tri na svijetu. Međutim, nije dugo potrajalo. Razočaravajući rezultati na StarSeries i-League, IEM Katowice te WESG 2017 učinili su svoje.

Jake “Stewie2K” Yip prešao je u SK Gaming umjesto Epitácia “TACO” de Mela, a Tyler “Skadoodle” Latham je odlučio pauzirati od aktivnog igranja. Cloud9 se tako našao u situaciji da u prvoj postavi imaju samo tri igrača. Problemi su se nastavili kada je željena zamjena Richard “Xizt” Landström potpisao za FaZe Clan umjesto Olofa “olofmeistera” Kajbjera, koji će zbog osobnih razloga neko vrijeme biti odsutan. Olof će se vratiti u prvu postavu kada ponovo bude potpuno spreman.

Nesretan razvoj događaja natjerao je Cloud9 da traži alternative od kojih je prva Pujan “FNS” Mehta, bivši igrač compLexityja. FNS je već ranije igrao s Tarikom “tarikom” Celikom u CLG-u 2014. i 2015., a dobro poznaje i Timothyja “autimatica” Taa, s kojim je igrao u TSM-u u prvoj polovici 2016.

Pujan FNS Mehta

Američka ekipa neće imati previše vremena za uigravanje. Već traju ECS i ESL Pro League. DreamHack Masters Marseille s iznimno jakom konkurencijom počinje 18. travnja, a tjedan dana nakon završetka počet će i IEM Sydney. Zaista nezgodan period za promjenu dva igrača. Velike nade koje su se početkom godine polagale u američki CS predvođen Cloud9 tako polako padaju u vodu. Teško je za očekivati da će na nadolazećim natjecanjima američke ekipa u novom sastavu ostvariti zapažene rezultate.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime