Kako se bliži nadolazeći ESL Rio Major, počinju i otvorene kvalifikacije za isti. U prvom krugu kvalifikacija smo imali nekoliko domaćih ekipa i igrača, a evo kako je izgledao njihov dosadašnji put do Majora.

QSKE Gaming na kvalifikacijama za ESL Rio Major

Relativno nova hrvatsko-slovenska momčad QSKE Gaming u prvoj rundi kvalifikacija naišla je na Shoot To Win miks gdje je dobila default win. U drugoj rundi njihov protivnik bio je tim Bongoneiro, a Krunoslav “Salted” Katalinić i QSKE su bez poteškoća dobili ovaj meč 16-8 na mapi Overpass.


Salted je nadigrao Dignitas i clutchovao rundu 1v2.

Treća runda dovela je QSKE protiv prvorangirane ekipe na ovim kvalifikacijama, Dignitas. Stari kvartet NiP igrača i Håkon “hallzerk” Fjærli u drugoj rundi su bez problema nadigrali bugarski MK eSports. Patrik “f0rest” Lindbergova ekipa bila je prevelik zalogaj za QSKE Gaming te su oni izgubili Inferno 16-4 rezultatom, što znači da će šansu za Major domaća ekipa tražiti u nekoj od preostale tri runde kvalifikacija.

Juggernautsi dostigli petu rundu kvalifikacija

Srpski Juggernautsi uspjeli su stići do pete runde kvalifikacija, ali nisu mogli poraziti poljski AVEZ. Juggernautsi su drugu i treću rundu prošli bez nikakvih problema. U drugoj rundi su na Mirage uništili njihove protivnike, GermanMIX (16-4), a sljedeća runda bila je još dominantnija za Miloš “dEE” Marčeta i Juggernautse te su pobijedili DlaczegoNie? s rezultatom 16-0 na Trainu. AVEZ je na Nukeu (16-5) uništio snove srpske ekipe za zatvorene kvalifikacije, pa će Nemanja “sarenii” Šarenac i ostatak ekipe imati drugu šansu u ostalim kvalifikacijama.


DiMKE je zatvorio prvo poluvrijeme 1v3 clutchom.

Team Secret dominantno među Top 8 ekipa s ovih kvalifikacija

Dionis “sinnopsyy” Budeci i Flatron “flatroo” Halimi su regionalni duo koji je imao najveći uspjeh u prvim kvalifikacijama. Budući da je Rigon “rigoN” Gashi na klupi Secreta zbog fakulteta, ekipa koristi Vincent “Happy” Schopenhauera kao petog igrača.

Prvi protivnici za Secret ekipu bili su daleko slabiji od njih te su protiv momčadi RGZ i Defend.Coexist izborili pobjede od 16-7 i 16-1. U trećoj rundi protivnički tim bila je ekipa David “Jayzwalkingz” Kempnera, Sygytt. Guy “anarkez” Trachtman i Secret su i ovaj meč dobili bez problema, a u sljedećem kolu čekala ih je jedna od najboljih ekipa na kvalifikacijama, Copenhagen Flames.


Veteran Happy donio je Secret korak bliže pobjedi na Nuke.

Meč koji se odigrao na Nuke otišao je u korist Team Secretu, pobjedom od 16-10, a njihov protivnik u zadnjem meču bila je još jedna danska ekipa, Lyngby Vikings. Za razliku od prošlih mečeva gdje Secret nisu imali nikakvih poteškoća, ova mapa otišla je u dva produžetaka. Ipak je flatroova momčad dobila Inferno 22-20 te osigurala mjesto među najboljih osam ekipa u ovim prvim kvalifikacijama.

Njemački BIG koji je u odličnoj formi nakon pobjede na DreamHack Open u Leipzigu je ipak eliminirao Secret u četvrtfinalu, što znači da će se oni pridružiti ostalim ekipama u sljedećim kvalifikacijama. Ekipe koje su osigurale mjesto u zatvorenim kvalifikacijama za ESL Rio Major su Dignitas i BIG.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime