Ninjas in Pyjamas su u studenom prošle godine ponovo izvukli svoje čarobne štapiće te uz NiP magic osvojili IEM Oakland. Bio je to nevjerojatan turnir NiP-a, igrača i organizacije koji su definirali CS esport. U nedjelju 4. veljače objavljen je i službeni fragmovie s tog putovanja pod nazivom REZURGENCE.

REZURGANCE fragmovie/dokumentarac o NiP-ovom osvajanju IEM-a u Oaklandu

Prije početka IEM-a u Oaklandu Ninje su bile na izlazu iz top 10 najboljih ekipa na svijetu. Posljedica je to loših rezultata u 2017. nakon kojih su uslijedile i promjene u timu. Umjesto Adama “friberga” Friberga i Jacoba “pytha” Mourujärvia došla je svježa krv William “draken” Sundin i Fredrik “REZ” Sterner. NiP je u procesu traženja forme osvojio tek DreamHack Open u Valenciji. Nije to titula kalibra onih najboljih na svijetu, ali to je nešto s čime su se morali zadovoljiti.

Tri mjeseca kasnije NiP se vraća u Oakland braniti jednu od samo dvije titule iz 2016. Kao deveta ekipa svijeta na iznimno jakom turniru nitko Ninjama ne daje previše šanse. Međutim, NiP predvođen odličnim Patrikom “f0restom” Lindbergom i Fredrikom “REZom” Sternerom u grupnoj fazi gubi samo jednu mapu i to od SK Gaminga te osigurava prolaz u polufinale. Na putu do obrane titule stajale su im dvije najbolje ekipe na svijetu, ali tog studenog nisu bile dorasle NiP-u i REZu. Prvo u Bo3 seriji pada SK Gaming, a potom u velikom finalu u Bo5 i moćni FaZe. Kao niotkuda se pojavio i Richard “Xizt” Landström i počeo pogođati te uzimati runde koje su se činile izgubljenima. Igrač koji je od 13 mapa svega tri puta imao veći rating od 1 učinio je to na Overpassu protiv Brazilaca te Cacheu, petoj mapi protiv FaZea na kojoj se odlučivao pobjednik turnira.

Mnogima je bilo nepojmljivo da FaZe u Bo5 seriji izgubi od takvog NiP-a. Činilo se nerealno da će GeT_RiGhT, f0rest i Xizt nakon jako loše 2017. podići titulu velikog turnira, a mladi REZ pokazati svu raskoš talenta, zablistati u punom sjaju te pored zvijezda kao što su NiKo, coldzera i olof uzeti nagradu za najboljeg igrača turnira. Međutim, sve se to dogodilo, uz pomoć NiP magica osigurana je još jedna titula i vratila se nada. Cijelo putovanje odlično sažeto u 20 minuta dugom videu REZURGENCE.

1 KOMENTAR

  1. […] Ninjas in Pyjamas imaju sjajnu priliku vratiti se u sam vrh svjetskog CS-a, a North i Liquid ćemo prvi puta vidjeti u novom sastavu. Zbog velike razlike u kvaliteti i brojnim promjenama u ekipama teško je očekivati da će netko protiv SK Gaminga i Cloud9 napraviti čudo, a tu su i Ninje koje su gladne uspjeha nakon osvajanja IEM-a u Oaklandu. […]

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime