Foto: HLTV.org
Danas su odigrani prvi mečevi na StarSeries & i-League CS:GO Season 5 u Kijevu gdje će se 16 ekipa boriti za nagradni fond od 300 tisuća dolara, a već prvi dan vidjeli smo i neke neočekivane rezultate.

Počeo StarSeries & i-League CS:GO Season 5

Ovo izdanje StarSeries & i-League donosi zanimljiv miks ekipa. Od najboljih pet samo dvije se natječu u Ukrajni, a nedostaju Fnatic, FaZe Clan i Astralis. Ipak, dovoljno je jakih imena da se privuče i šira CS:GO publika, a zahvaljujući zdravom razumu, vrhunski esport ponovo gledamo na Twitchu.

Format natjecanja je Swiss iz kojeg će osam najboljih timova osigurati mjesto u playoffu. Svi mečevi su Bo3, uključujući i finale. Prema nedavnom komentaru na HLTV.org, ovakav Swiss format sa seedanjem ekipa trebao bi biti jedan od najboljih u CS:GO esportu.

Zahvaljujući formatu očekuje nas još šest dana odličnog CS-a pa će se finale igrati tek u nedjelju 3.6.2018. Mečevi još sutra počinju 9:00, nakon čega će počinjati u 11:00 ili čak i kasnije te će trajati cijeli dan.

Na’Vi kiksao prvi dan natjecanja

Kako nema Astralisa, najbolje ekipe na svijetu niti FaZe Clana koji to pokušava biti posljednjih godinu dana, teško je predvidjeti tko su favoriti za osvajanje turnira. U CS:GO-u to je i inače vrlo nezahvalno, a stvar dodatno otežavaju format natjecanja i zanimljiv miks ekipa.

Među glavnim favoritima trebao je biti Na’Vi, međutim njih je već prvi dan iznenadio TyLoo. Prvo s pobjedom u OT na Mirageu nakon koje su slavili i na Overpassu. VG.Flash je dobio SK Gaming 16-1 na Cacheu, ali su na Infernu izgubili u OT-u, a poslije toga su pregaženi na Trainu. Virtus.pro je nastavio s traljavim igrama, GODSENT je nadigrao Reneageds dok je najbolji meč dana bio onaj između mousesportsa i Northa u kojem danska ekipe nije uspijela doći do pobjede.

U trenutnoj situaciji najbolje šanse za osvajanje čitavog natjecanja ima Team Liquid, koliko god to čudno zvučalo. Liquid je na EPL S7 finalu dobivao mousesports i Na’Vi, a dvaput gubio tek od Astralisa. Jedine poraze prije toga nanio im je SK Gaming na dvije napete mape, ali online.

Rezultati prvog dana

Round 1 Matches
Liquid  2
0
 NRG
SK  2
1
 VG.Flash
Na`Vi  0
2
 TyLoo
AGO  2
0
 VP
mouz  2
1
 North
AVNGR  2
0
 Gambit
NiP  2
0
 HR
GODSENT  2
0
 RNG

Raspored mečeva drugi dan

Mečevi počinju 9:00 i igraju se paralelno

Round 2 Low Matches
VP 
 Gambit
NRG 
 North
RNG 
 HR
Na`Vi 
 VG.Flash

 

Round 2 High Matches
mouz 
 TyLoo
SK 
 AVNGR
GOD 
 Liquid
AGO 
 NiP

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime