Kraju je privedena prva sezona CSadria Championshipa by H18 Megastore! Ovaj su vikend u H18 Gaming areni najbolje regionalne ekipe odigrale LAN završnicu mjesec dana duge lige, pa smo doznali koja je od preko 50 prijavljenih ekipa izborila prvo mjesto i nagrade vrijedne preko 10,000kn!

Otvaranje turnira napetim mečom između ekipa Locastic i RESISTANCE

Domaća ekipa Locastic, koja je na LAN došla kao zamjena za Fury, otvorila je LAN mečom protiv RESISTANCEa. Srpska ekipa na LAN je došla kao veliki favorit, jer osim što su online fazu lige završili bez poraza, pokazali su dobru formu i na internacionalnim natjecanjima.

Meč je započeo na Overpassu, i odmah je od početka sve započelo odlično za Locastic. Nakon dobivene pištoljke i sljedeće dvije runde, Locastic gubi jednu, no vraća vodu na svoj mlin uz pomoć anakinovog acea u šestoj rundi. Nakon što su gubili 6-1, RESISTANCE se uspio vratiti do 8-7 CT halfa, no nulumova ekipa ubrzo vraća prednost i meč u svoje ruke redajući šest CT rundi. Nakon 13-8, RESISTANCE se ponovno vraća u meč, dovodi do 14-11 kada saveeey dovodi svoju ekipu na map-point s tri AWP killa. No ni to nije bilo dosta da se NK i ekipa predaju, te tako RESISTANCE uspijeva izboriti overtime. U dodatnim rundama, Locastic napokon zatvara prvu mapu rezultatom 19-17.

Slijedi meč na Cobblestoneu te još jedan Locasticov ace, ovaj je put to bio m4niac u četvrtoj rundi koji gasi RESISTANCEov A execute. Unatoč tome, k1Ngorov tim uzima čak 10 rundi na T strani, no gubitak pištolj runde daje Locasticu šansu da se vrati u meč. S ekonomijom koja je radila u njihovu korist, hrvatska ekipa imala je šanse za potpuni povratak na Cobblestoneu, no gubitak rundi protiv force-buyeva, posebice situacija u kojoj DiMKE gasi mid push s MP9, presudio je drugu mapu.

Odlučujuća mapa bila je Inferno, a na njoj su proigrali najnoviji RESISTANCEov igrač N1GHTMARE, ali i AWP tima Impulse, koji je uzeo zadnja dva killa prvog halfa koji završava 9-6. Na infernu se budi i nulum, ali u konačnici srpski tim uzima potrebne runde te mapu rezultatom 16-11. Sa 2-1 u mapama, RESISTANCE se plasira u finale CSadria Championshipa by H18 Megastore.

RESISTANCE 2 – 1 Locastic (17-19 Overpass, 16-10 Cobblestone, 16-10 Inferno)

HomeSent nije iskoristio šansu koju im je pružio GIANT5

Drugi je polufinale odmah od starta krenuo loše za slovensku ekipu HomeSent, koja nikako nije mogla zaredati nekoliko rundi na CT strani Cachea. Situaciji zasigurno nije pomogao pTKKKov 1v2 clutch, a ni rbfuriousova reakcija u 2v2 situaciji nekoliko rundi kasnije. U konačnici GIANT5 zatvara prvu map 16-5, ne dajući HomeSentu priliku na Cacheu.

Druga mapa kreće bolje za HomeSent, koji na T strani kontrolira igru i uzima osam rundi u prvom halfu. Poslije promjene strana, slovenski tim, koji su predvodili kuzma i ponekad Simply, uzima još pet rundi zaredom. Odmah nakon što GIANT5 pobjeđuje svoju prvu buy rundu, HomeSent vraća s jednom svojom, resetirajući tako ekonomiju hrvatske ekipe. Upravo tada, pri rezultatu 14-8 u korist HomeSenta, Mariuchii znalački clutcha 1v2 situaciju na A siteu s Mac10-om u ruci, te kreće niz od osam rundi GIANT5 koji im donosi 16-14 pobjedu, a mladim Slovencima veliko razočaranje.

GIANT5 2 – 0 HomeSent (16-5 Cache, 16-14 Mirage)

Slovenci uzimaju treće mjesto protiv “razbijenog” Locastica

Meč za treće mjesto krenuo je vrlo povoljno za Locastic, koji su igrali revanš protiv HomeSenta, ekipe koja ih je porazila u online ligi. Spletom okolnosti, na kraju je prva mapa bila upravo ona odigrana online, Cache, a ovaj je put Locastic startao kao CT. Dobar početak od 8-3 uspjeli su prokockati i dopustiti Homesentu da se vrati u half i završi ga samo s jednom rundom zaostatka, 7-8. No u drugom halfu nulumova ekipa pokazuje nedostatak imaginacije na CT strani i igra pasivno u siteovima. To su iskoristili Simply, neiiXzz i Bricky, čiji su splitovi na oba sitea bili neometani od strane Locastica. Kada se doda da je Locasticov najbolji igrač saveeey bio neraspoložen na ovoj mapi, ne čudi da se HomeSent uspio vratiti i pobijediti 16-13.

Slijedi Overpass, na kojoj je Locastic porazio RESISTANCE, no u ovoj mapi, s obje izgubljene pištoljke, nije imao prevelike šanse. HomeSent je od početka kontrolirao meč, a posebno se raspucao Simply koji 16-7 pobjedu HomeSenta završava sa 1.95 HLTV ratingom.

HomeSent 2 – 0 Locastic (16-13 Cache, 16-7 Locastic)

RESISTANCE još jednom pokazuje otpor i uzima titulu u Hangar18 Gaming Areni!

Konačno dolazimo do finala u kojem snage odmjeravaju RESISTANCE i GIANT5. Odmah od starta domaća ekipa kreće opasno, uzimajući 10-2 vodstvo i najavljujući potencijalni “upset”. Taman pri kraju halfa budi se DiMKE, koji iz pozicije ispod platforme prekrasno rješava trojicu, no to nije bilo dovoljno za njegovu ekipu na Cobblestoneu.

Nakon što GIANT5 privodi prvu mapu kraju neočekivanom lakoćom, rezultatom 16-8, akcija se prebacuje na Cache gdje pTKKK otvara meč sa 3 USP headshota. NK vraća vodu na mlin RESISTANCEa clutchanjem prve buy runde te srpska ekipa pomalo bježi s mečom . Nakon 9 rundi na T strani i osvojene CT pištoljke, k1Ng0rov tim nije imao previše problema u zatvaranju Cachea.

 

Odlučujuća mapa bila je Mirage, a GIANT5 tek u 6. rundi osvaja svoju prvu-zahvaljujući 3K-u rbfuriousa. Hrvatski tim reda četiri CT runde u prvom halfu, no DiMKE je na Mirageu bio predobro raspoložen i vraća prednost svojoj ekipi. Nakon 10 T rundi za RESISTANCE i još jedne izgubljene pištoljke, GIANT5 nema šansu za povratak u meč. Na kraju RESISTANCE bilježi 16-8 pobjedu na Mirageu i zasluženo odnosi titulu u prvoj sezoni CSadria Championshipa!

RESISTANCE 2 – 1 GIANT5 (7-16 Cobblestone, 16-10 Cache, 16-8 Mirage)


Konačni poredak:

  1. RESISTANCE (Srbija) – 5x Gaming stolica E-Blue COBRA + 2,500 kn | Ukupna vrijednost: 10,000 kn
  2. GIANT5 (Hrvatska) – 5x Mehanička tipkovnica E-BLUE EKM729 + 1,000 kn | Ukupna vrijednost: 3,500 kn (~ €470)
  3. Homesent (Slovenija) – 5x Miš E-BLUE AUROZA G  | Ukupna vrijednost: 1,000 kn (~ €135)
  4. Locastic (Hrvatska)

    MVP: Nemanja “NK” Krstić (RESISTANCE) – NOA H8se mobilni telefon | Ukupna vrijednost 2300kn (~ €310)

Partnerstvo Hangara 18 i CSadria.org rezultiralo odličnim CS:GO LAN-om

Da bi svi igrači igrali u istim uvjetima, pobrinuo se Hangar 18 d.o.o. ustupivši prostor svoje H18 Megastore Gaming Arene Zagreb te pripadajuća HPC računala. U slučaju da netko od igrača nije ponio vlastitu periferiju ili nešto otkaže, igrači su mogli koristiti E-Blue Gaming periferiju, a da bi se mogli potpunosti posvetiti igri pobrinula se tvrtka 3M koja je omogućila korištenje Peltor antifone za zaštitu od buke. Igračima su također osigurani hrana i pića za osvježenje.

Kvaliteta natjecanja prepoznata je od strane gledatelja, što se očituje kroz to da je stotinjak ljudo posjetilo samu Gaming arenu u subotu, a da je na livestream platformama u samo jednom danu zabilježeno je preko 5000 jedinstvenih gledatelja. Kada se promatra cijela liga, prijenose je prosječno pratilo 1600 jedinstvenih korisnika koji su sve skupa pogledali 360 000 minuta sadržaja.

Prva sezona CSadria Championshipa ispunila je sva očekivanja, ali i podigla ljestvicu za sve buduće turnire u Hrvatskoj. Vođeni motom kako uvijek može bolje, već radimo na novitetima i poboljšanjima za iduću sezonu. CSadria.org se iskreno zahvaljuje glavnom sponzoru, tvrtki Hangar 18, na susretljivosti i podršci, medijima koji su uveličali ovaj događaj, svim igračima, od onih koji su ispali u prvom kolu kvalifikacija do LAN finalista, gledateljima, a posebno svakom članu CSadria tima, volonterima i članovima domaćeg communityja bez kojih ovaj event nije moguć.

U nadi da nismo nikoga zaboravili i bez posebnog redoslijeda, velika hvala: Caliph, Destiny, Flegma, Jurich, m00n, med1cz, MikadiN, pougljenimrav, Professeur, Slanac, sprEEEzy, tironi, XenoN, Brzi, phased, l3wc3, Beštija, zvrk, paradox i Mariuchii.

Iduća se sezona već lagano kuha, a kada kuhate s toliko ljubavi – mora ispasti odlično.

Ostali linkovi:


megastore.hr

5 KOMENTARI

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime