Svi su bili u iščekivanju Qi League turnira u Banja Luci koji je trebao imati nagradni fond od $150.000 i neke od najboljih ekipa svijeta. Nekoliko tjedana prije početka turnira sve se promijenilo, a evo i zašto..

Qi League je znatno smanjio nagradni fond za Qi Banja Luka

Organizatori ovog događaja Qi League su izjavili da su bili primorani smanjiti nagradni fond nakon što se većina poznatijih timova jednostavno povukla iz istog. Navodno su određeni top 30 timovi koji su trebali sudjelovati na Qi Banja Luka odabrali igrati na drugim turnirima koji se održavaju u isto vrijeme.

CR4ZY
CR4ZY su bili jedna od pozvanih ekipa za Qi Banja Luka

Kako neslužbeno saznajemo, radi se o ekipama North, CR4ZY, a i OG. Ovo je trebao biti jedan od prvih turnira za dugoočekivanu ekipu OG-a, koja bi se trebala sastojati od igrača kao što su Aleksi “Aleksib” Virolainen, Nathan “NBK” Schmitt i Valdemar “valde” Bjørn Vangså kao i Mateusz “mantuu” Wilczewski, ali njihov debi ćemo morati vidjeti u nekoj drugoj prilici.

Partnerima Qi Leaguea se nije svidjela ova situacija te su organizatori bili primorani uskratiti većinu obećanog nagradnog fonda i tako će on iznositi “samo” $35.000.

“To je u osnovi značilo da kršimo neke naše dogovorene sporazume, pa samim tim se nismo mogli obvezati za nagradni fond koji smo prvobitno namjeravali ponuditi. Ne želimo biti tvrtka koja promovira velike nagradne fondove,a nikad ih ne isplaćuje. Ne želimo da se događaj uopće ne dogodi, pa smo došli do prihvatljivog rješenja za nas koje možemo isporučiti.” – rekli su iz Qi Leaguea.

Turnir koji se održava 14-tog i 15-tog prosinca će imati sljedeće timove:

Rsex-BLUEJAYS ARCY
Sharks pro100

Slika: DreamHack.com

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime