Prošlo je točno 910 dana od Operation Hydra i upravo toliko dana je Valve čekao prije nego što je konačno pustio dugoočekivanu novu operaciju u CS:GO, a zajedno s njom došlo nam je još mnogo dodataka i promjene koje se tiču balansa igre.

Operation Shattered Web

Nova operacija je skuplja od prijašnjih, ali donosi odličnu količinu sadržaja koji definitivno opravdava povećanje u cijeni. Košta 13.25 i Premium Pass se može kupiti preko In-Game menija gdje možete vidjeti cijeli sadržaj Shattered Weba. Najveću novost koju donosi ova operacija su “Agenti”, asortiman modela likova unutar igre koji se mogu mijenjati i na T i na CT strani. Agent skinovi variraju od Distinguished, koji su najčešći, do Master agenata koji su najrjeđi. CS:GO se tako približio velikom broju igara koje su već uvele ovaj nivo personalizacije.

Shattered Web Agenti

Pri završavanju različitih misija, igraći će dobivati Operation Shattered Web kutije zajedno s tri nove community kolekcije skinova. I ova operacija će imati svoje co-op misije koje mogu igrati svi igrači, ali za podizanje nagrada je potrebno kupiti Premium Pass. Cijela operacija će trajati 16 tjedana, a novi sadržaj će konstantno biti dodavan za vrijeme trajanja iste.

Galil, FAMAS i SG553 dobili značajne promjene

Nakon što je u posljednja dva mjeseca glavna META bilo igranje Kriega, Valve je konačno poslušao community i na određeni način nerfao SG553. Krieg je dobio povećanje cijene od $250 i sada vrijedi $3000, što znači da ako igrači žele igrati gore navedeno oružje u večini slučajeva će morati žrtvovati određeni dio utilityja.

FAMAS i Galil kao dosta jeftini Assault Rifleovi nemaju veliko mjesto u trenutnoj METI te se igrači češće oslanjaju na korištenje SMG-a i više utilityja nego korištenju drugostupanjskih pušaka na T i CT strani. Novi update smanjuje cijenu FAMASa i Galila te oni sad koštaju $2050 i $1800, a isto tako su dobili buff što se tiče preciznosti pri full-auto sprejevima. Možda ovo dovede do nekih posve drugih taktika?

Novi operation donosi tri nove mape, a vraćaju se Canals i St. Marc 

Tri nove mape su dodane kao dio nove operacije. Za ljubitelje Flying Scoutsmana dostupna je mapa Lunacy, a tu je i nova community mapa za Danger Zone, Jungle. Za kompetitivnije igrače postoji i mapa Studio koju možete zaigrati u Scrimmage modu, dok mape kao Canals i St. Marc prave svoj povratak u lineup mapa. Cache se iz Scrimmage prebacio nazad u Competitive map pool, no još nije najavljen povratak u Active map pool koji se koristi na Majoru i turnirma.

Shattered Web - Studio
Cijele patch noteove možete pogledati na Counter-Strike blogu.

1 KOMENTAR

  1. […] Valve je svoju devetu CS:GO operaciju pustio prije nekoliko dana. Radi se o operaciji Shattered Web, koju su igrači iz communityija čekali više od dvije godine. Shattered Web je donio tri nove mape u igru, Lunacy, Jungle i Studio, a pored klasičnih co-op misija i očekivanog nerfa SG-553a, najkontroverznija novost u ovom updateu je bilo dodavanje takozvanih Agenata. […]

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime