Rework mape Cache je gotov nakon 6 mjeseci

Cache je krajem marta izbačen iz aktivnog map poola, a na njegovo mjesto došla je mapa Vertigo. Od početka, ova odluka je iznenadila mnoge prvenstveno jer za to nije bilo nikakve najave, ali odmah po objavljivanju vijesti potvrđena je i informacija da će Cache dobiti rework.

Cache_a

Krajem septembra mapa je po prvi put prikazana na ESL One turniru u New Yorku.
Rework je donio promjene u samom izgledu mape. Cache je postala dosta svjetlija i šarenija. Više građevine su uklonjene/umanjene (npr. zgrade oko A sajta), a one manje proširene (npr. squeaky) što je mapu učinilo dosta otvorenijom i prostranijom.

Connector je dobio prozor koji CT strani daje više prostora za manevriranje na midu. Mapa je dobila velik broj boostova, a kada je u pitanju B sajt, checkers je otvoren na vrhu što omogućava bacanje velikog broja support granata s B sajta na mid.

Velik broj pozitivnih kritika su doćekali Cache na premijeri, i generalno je celi community zadovoljan od Salvatore “Volcano” Garozzo i Shawn “FMPONE” Snellingovog reworka. Mapa je od danas dostupna preko workshopa te na community serverima, a ubrzo bi trebala biti i zvanično vraćena u igru.

Mapu preko workshopa možete preuzeti ovde.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime