Nakon što je ranije ove godine osvojio dva DreamHack Open turnira, danski North je osvojio i DreamHack Masters u Stockholmu. Danci su za titulu u doigravanju pobijedili dvije najbolje ekipe svijeta Na’Vi i Astralis.

North dvaput pobijedio Astralis i osvojio Masters

Počela je nova sezona i to s velikim iznenađenjem. North je osvojio DreamHack Masters Stockholm. U jakoj konkurenciji Danci su pokazali odličnu igru te bez izgubljenog meča otišli do kraja. U skupini su pobijedili TyLoo i Astralis, da bi potom u doigravanju izbacili Na’Vi i mousesports. U finalu ih je ponovo dočekao Astralis, ali North je još jednom bio bolji i osigurao prvo mjesto i 100 tisuća dolara.

Finale je počelo potpuno jednostrano. North je na Dust2 pomeo danske kolege prepustivši im samo jednu jedinu rundu. Astralis na sličan način uzvraća na Trainu te izjednačava seriju s pobjedom od 16-6. Odluka o pobjedniku pala je na Overpassu gdje je zasluženo slavio North.

Nagradu za najboljeg igrača odnio je AWP Northa Mathias “MSL ” Lauridsen.

Astralis i dalje glavni favorit za osvajanje FACEIT Majora

DreamHack Masters Stockholm dao nam je uvid u to što možemo očekivati od ekipa na nadolazećem FACEIT Major:London, koji počinje 5.9. Pobjeda Northa u Švedskoj dodatno je zakomplicirala stvari.

FaZe i MIBR su odlično otvorili natjecanje u Stockholmu samo da bi ispali u prvom kolu playoffa. Mousesports je bio bolji od Nikole “NiKe” Kovača i društva 2-1, a Brazilce je izbacio Astralis. Na’Vi nakon dugo vremena nije uspio ući među najbolje četiri ekipe, a s turnira ih je ispratio North s glatkih 2-0.

S druge strane NiP je imao nešto lakši ždrijeb što im je olakšalo prolazak među najbolje četiri ekipe u Stockholmu dok je mousesports sa Januszom “Snaxom” Pogorzelskim pokazao još jednom odličnu igru i bio najbliži tome da zaustavi North.

North

FACEIT Major: London

Još malo uspavana scena sada očekuje novi major. Konkurencija će naravno biti jača nego u Švedskoj, a samim time put do titule puno teži. Pogotovo za ekipe popit NiP-a, Liquida, Astralisa i Northa koje nemaju Legends status. Major u Londonu počinje u srijedu 5.9., a pobjednika ćemo saznati u nedjelju 23. 

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime