Foto: HLTV.org
FaZe Clan
 je u finalu IEM Sydney turnira nadigrao danski Astralis 3-0 te osigurao svoju prvu titulu ove godine nakon što su dvaput gubili u finalu velikih turnira.

FaZe Clan šokirao Astralis

Prije samo nekoliko dana činilo se da ćemo u Australiji vidjeti još jednu blijedu predstavu FaZe Clana. U prvom meču nadigrali su slabašni ORDER, a potom izgubili od Renegadesa. Međutim, FaZe se pobjedama nad Grayhoundom i Cloud9 probio u doigravanje.

Playoff im nije išao na ruku tako su u četvrtfinalu pobijedili Fnatic s 2-0, da bi pobjedom od 2-1 nad TyLoo osigurali svoje mjesto u velikom finalu. Astralis, ponajbolja ekipa današnjice, za ulazak u finale istim je rezultatom nadigrala mousesports.

Iako je FaZe slavio rezultatom 3-0, mečevi su bili puno napetiji nego što se to čini na prvu. Na Cacheu je FaZe propustio realizirati vodstvo od 10-5 na prvom halfu, ali ipak su ga uspijeli zatvoriti u OT-u s 19-16. Identičnu situaciju smo vidjeli i na Overpassu, samo je ovoga puta FaZe trebao i drugi OT da završi meč, 22-20. Na posljednjoj i odlučujućoj mapi, Astralis je imao ogromnih 11-4 nakon prvoh halfa, ali Danci će na T strani ostati bez ideje, a setup s dva AWP-a donijet će FaZeu preokret i 16-14 te prvu titulu u 2018. godini.

Treba napomenuti kako je FaZe veliki uspjeh ostvario sa za zamjenom Richardom “Xiztom” Landströmom, koji igra umjesto Olofa “olofmeistera” Kajbjera. Najboljim igračem nakon dugo vremena proglašen je Slovak Ladislav “GuardiaN” Kovács. Iako je čak pet igrača imalo viši prosječni rating, GuardiaN i NiKo su bili konstantni na najviše mapa, a zbog fenomenalne igre u ključnim trenucima i finalu, nagrada je pripala GuardiaNu.

NiKo se polako vraća u formu, odigrao je odličan turnir s prosječnim ratingom 1.23 odnosno 1.10 u finalu. Izgleda da NiKo i dalje ima problem na početku mape, ali kako se bliži kraj postaje sve bolji.

FaZe je tako osigurao novu titulu nakon ECS-a u prosincu prošle godine. Otad su igrali u finalu ELEAGUE Majora u Bostonu i IEM Katowice, ali Cloud9 i Fnatic tada su bili bolji. Čini se kako je FaZe ponovo na tragu da postanu najbolja ekipa na svijetu.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime