FaZe Clan je na pet mapa uspio nadigrati mousesports u Brazilu te osvojiti ESL One Belo Horizonte. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nikola “NiKo” Kovač, koji je nakon dugo vremena izgledao kao u najboljim danima.

Nakon Sydneyja FaZe do nove titule

Protekli tjedan u brazilskom Belo Horizonteu trajao je 200 tisuća dolara vrijedan ESL One turnir iz Intel Grand Slam serije. Osam ekipa bilo je podijeljeno u dvije grupe, a FaZe Clan i mousesports su već u grupnoj fazi opravdali ulogu favorita te osigurali doigravanje. Iako su obje ekipe igrale su sa zamjenama. Bivši igrač Cloud9 Jordan “n0thing” Gilbert uskočio je za mousesports umjesto Tomáša “oskara” Šťastnýja, dok je za FaZe igrao Jørgen “cromen” Robertsen.


U polufinalu FaZe je igrao protiv Liquida, kojem je to četvrti završetak među najbolje četiri ekipe ove godine, ali ovoga puta FaZe je bio previše dobar. Uvjerljivo su slavili na Nukeu sa 16-3, da bi potom jedva izgubili na Dust2, ali se vraćaju sa 16-7 na Mirageu i osiguravaju doigravanje.

Mousesports se nije previše mučio protiv SK Gaminga koji je nastupao ispred domaće publike. 16-7 na Dust2 i 16-12 na Trainu označili su još jedan razočaravajući nastup brazilske ekipe koja već mjesecima ne uspijeva pronaći formu.

Još jedno finale za pamćenje

Finale ESL One Belo Horizonte bilo je jedno od onih kojih ćemo se sjećati. Možda to nije bio klinički CS kakav u posljednje vrijeme pokazuje Astralis, ali u svakom slučaju bilo je zabavno i zanimljivo. Bez većih iznenađenja FaZe je poveo zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi na Infernu, ali potom sa 16-14 i 16-12 mousesports dolazi na korak do pobjede, ali ponovo Mirage i još jednom Dust2 otišli su na stranu FaZea.


Nikola “NiKo” Kovač podsjetio je na svoje najbolje dane i potpuno zasluženo osvojio nagradu za najboljeg igrača turnira.

1 KOMENTAR

  1. […] FaZe je u finalu nametnuo visoki tempo, koji je Na’Vi sve teže pratio. Već na otvaranju prvog meča na Mirageu Na’Vi se brzo našao u zaostatku. Nakon vodstva 10-3 Na’Vi ipak uspijeva uzeti posljednje dvije runde u prvom halfu. Drugu pištolj rundu uzima FaZe, ali Na’Vi se polako vraća u meč. Međutim, prekasno. Na’Vi je uspio povezati nekoliko rundi, ali zahvaljujući sjajnim retakeovima i individualnim potezima FaZe uspijeva zatvoriti meč 16-12. Na Dust 2 Na’Vi nije ni dobio priliku igrati CS i FaZe ih je pregazio s glatkih 16-3 za prvu titulu nakon pet mjeseci i osvajanja ESL One Belo Horizonte. […]

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime