Iako je Operation Shattered Web po količini sadržaja jedna od najboljih operacija u povijesti CS:GO-a, njegov najveći novitet, Agenti, je dobio većinu negativne kritike od strane malo kompetitivnijih igrača. To je, iskreno, bilo i za očekivati kada je riječ o toliko velikoj promjeni u ovako kompetitivnoj igri

Novi Agenti su problem za dobar dio igrača

Valve je svoju devetu CS:GO operaciju pustio prije nekoliko dana. Radi se o operaciji Shattered Web, koju su igrači iz communityija čekali više od dvije godine. Shattered Web je donio tri nove mape u igru, Lunacy, Jungle i Studio, a pored klasičnih co-op misija i očekivanog nerfa SG-553a, najkontroverznija novost u ovom updateu je bilo dodavanje takozvanih Agenata.

Agenti su skinovi modela likova iz T i CT strane. Od Distinguisheda do rijetkih Master skinova, ova promjena je bila nešto novo i je omogućila igračima da prema svom okusu dizajniraju modele svoga lika. Iako je ovaj update bio dobro prihvaćen u casual communityju, semi-pro i pro scena kao i igrači koji igraju CS:GO malo ozbiljnije su odmah primijetili probleme koje donosi ovaj novi update.

Određeni Agenti se puno bolje uklapaju u sredinu od ostalih, što ih čini težim za primijetiti u tijeku igre. Kao što se može vidjeti u gorenavedenim Tweetovima, igrači mogu koristiti ove modele da dobiju veliku prednost u određenim situacijama.

Ovo se ne sviđa većini ozbiljnijih igrača, pa oni već danima traže razne alternative za uklanjanje skinova od kompetitivnih modova. Neke od alternativa uključuju uklanjanje non-default modela ili uklanjanje neprijateljskih non-default modela pri igranju profesionalnih mečeva.

Trajno rješenje za ovaj problem se još traži, a u međuvremenu su organizatori turnira ESL i FACEIT zajedno s CSPPA organizacijom odlučili da se idući njihovi turniri igraju na trenutnom patchu, ali bez novih Agent skinova.

Valve su u najnovijem updateu promijenili svjetlost nekih mjesta na mapama, s ciljem da se Agenti mogu lakše primijetiti, a za trajnije rješenje ćemo morati pričekati.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime