NetPartyFyn je jedan od najvećih danskih LAN događaja, a održavat će se već sljedećeg vikenda od 14. do 16. listopada u Fredericiji. Ovaj godišnji event nije rezerviran samo za najbolje ekipe, već pokušava uključiti pod istim krovom sve danske gejmere.

Također se ne fokusira samo na CS:GO, već i na League of Legends, Overwatch i Heroes of the Storm, a ima mjesta za čak 5200 sudionika, te stoga možemo očekivati i ozbiljne ekipe i one koje sudjeluju isključivo radi zabave.

NPF BYOC turnir za nadolazeće danske talente

Među ekipama koje će sudjelovati na ovom otvorenom BYOC turniru, nalaze se i poznatiji timovi poput GeekUnita Aquiver eSportsa i toggletonyja s talentom Johannesom „b0RUP“ Borupom, koji će zasigurno dati sve od sebe da bi osvojili naslov i dio nagradnog funda koji iznosi 15,000DKK.

Dobili smo kratku izjavu danskog igrača, Rasmusa „rtA“ Andersena o njegovim očekivanjima prije LAN-a. rtA je ranije igrao za OnlineRol i Fragsterse, a trenutačno igra za Aquiver eSports, trenutačno top 15 tim u Danskoj, zajedno s Maxom „neon“ Mazurom i Mosaverom „doktizh“ Bandrijem.

Nisam detaljno pogledao popis sudionika NPF-a, ali na prvi pogled naša su očekivanja takva da ćemo pobijediti na ovom LAN-u. Iako igramo zajedno tek mjesec dana, napredak je prisutan, te stoga vjerujemo da imamo ono što je potrebno za pobjedu. To je zasigurno naš cilj.

Heroic i dignitas na još jednom danskom LAN-u

No ovaj događaj neće imati samo otvoren turnir, već i League of Sharks, čije su se kvalifikacije održale online. Tu ćemo pak pronaći timove poput Heroica, Dignitasa, Alpha Gaminga i Trickeda. S obzirom da je Heroic jedan od favorita zajedno s Dignitasom, bit će zanimljivo gledati kako će igrati protiv drugih danskih ekipa, a posebno se možemo veseliti odličnoj igri herojskog Valdemara „Valde“ Bjørna Vangsåa.

gla1ve heroic danska
Heroic će ovaj vikend ciljati još jednu pobjedu na domaćem terenu (Izvor: HLTV.org)

League of Sharks će također biti važan događaj i za Tricked i Alpha Gaming jer će imati priliku igrati protiv najboljih danskih timova, a od Trickeda bismo mogli očekivati iznenađenje – nedavno su igrali odličan CS i velik napredak zahvaljujući talentiranom Jakobu „JUGi“ Hansenu i Nikolaju „niko“ Kristensenu pod vodstvom magičnog Christiana „HUNDEN“ Petersena. Alpha Gaming je ovom natjecanju bez sumnje underdog, te stoga drži tek peto mjesto na rankingu u danksih ekipa. Sve će se četiri ekipe boriti za prvo mjesto, a time i za glavnu nagradu od 7,500$ .

Nagrade za League of Sharks su sljedeće:

  • Prvo mjesto: 7,500$
  • Drugo mjesto: 3,750$
  • Treće-četvrto mjesto: 1,875$

Raspored:

  • 10:00: Heroic vs Alpha
  • 13.30: Dignitas vs Tricked
  • 17.00: Finale

Iako se Astralis neće natjecati, svejedno će se pojaviti ovog vikenda. Zvijezde Astralisa igrat će 1on1 i 2on2 protiv gledatelja iz publike, a pored toga će lansirati svoju najnoviju robu i potpisavati autograme. S obzirom da rijetko sudjeluju na danskim eventima, ovo će biti velika prilika upoznati ih za mnoge njihove obožavatelje.

League of Sharks možete pratiti u subotu, 15.10., na sljedećem linku.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime