Na’Vi je na krilima zvjezdanog dvojca Oleksandr “s1mple” Kostyliev i Denis “electronic” Sharipov osvojio prvu titulu u 2019. savladavši Fnatic u finalu StarSeries i-League Season 7 s 3-0.

StarSeries i-League Season 7

Tjedan dana timovi su se natjecali na završnici StarSeries i-League S7 u Šangaju vrijednoj 500.000 dolara, samo da bi na kraju na tron uvjerljivo zasjeo Na’Vi, a s1mple još jednom potvrdio da je najbolji igrač na svijetu. Doduše, u Kini ovog puta nije bilo Astralisa, tako su i druge ekipe dobile priliku da zasjednu na tron.

Nakon prvog dijela natjecanja jedine neporažene ekipe bile su Fnatic i Renegades, a slijede ih ENCE, Na’Vi i Vitality s po jednim porazom. NRG Esports, North i Ninjas in Pyjamas kvalificirali su se u playoff tek nakon pete runde swissa, a North je pritom s 2-0 izbacio FaZe Clan. MIBR je odigrao još jedan katastrofalan event i upisao tek jednu pobjedu protiv Panda Gaminga.

StarSeries i-league

Finale prije finala

Već u četvrtfinalu Na’Vi je čekao težak ispit, sjajni ENCE, trenutno treća najbolja ekipa na svijetu. U zanimljivoj seriji na kraju je slavio Na’Vi, iako je ENCE dobio prvi meč na Trainu, ali zatim sa 16-12 na Infernu te 16-11 na Overpassu Na’Vi prolazi u polufinale.

Renegades je nastavio sa sjajnim igrama s Majora i izbacio NiP s 2-0, kao i NRG Vitality. Fnatic i North odigrali su 2-1 s tim da je Fnatic bio znatno uvjerljiviji na Mirageu i Infernu.

NRG je protiv Fnatica u polufinalu pružio sjajnu igru, ali iskustvo Šveđana je prevladalo i na kraju su s dva puta po 19-17 osigurali prvo finale još od WESG-a 2017 na kojem su pobijedili Space Soldiers. Renegades je uzeo mapu protiv Na’Vija, ali to je sve što su uspjeli napraviti i saznali smo imena oba finalista.

Na'Vi StarLadder

Fnatic vodio tri puta i izgubio

Iako je finale završilo s 3-0 i Na’Vi je apsolutno bio bolja ekipa, Fnatic je na poluvremenu svake mape imao minimalnu prednost o d 8-7, ali nijednom nisu uspjeli izdržati do kraja mape. 16-13 na Mirageu, 16-11 na Dust2 i 16-10 na Infernu potvrđuju da je Fnatic igrao dobro, ali Na’Vi je na kraju ipak bio bolji, a s1mple ponovo nevjerojatan.

 

s1mple

Ukrajinac je odigrao još jedan nevjerojatan turnir s ukupnim ratingom 1.43, 92.0 ADR i 1.61 KDR i tako potvrdio da prošle godine ništa nije bilo slučajno. Drugi najbolji igrač turnira je njegov suigrač Rus electronic s 1.33 ratingom na 19 mapa.

s1mple starseries

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime