Foto: ESL
S1mple
i Na’Vi osvojili su ESL One Cologne jedan od najvažnijih turnira godine nakon što su u finali bez većih problema svladali BIG. Treća je to titula za Na’Vi ove godine, ali prva ovakvog kalibra.

Na’Vi se vratio u sam vrh svjetskog CS-a

Od 16 ekipa koje su se natjecale na ESL One Cologne na kraju su u finalu završili Na’Vi i BIG. Veliko je to iznenađenje nakon što su polufinale nakon odigrane grupne faze osigurali FaZe Clan i Astralis. Mnogi su upravo njih vidjeli i u velikom finalu. Međutim, BIG je s 2-0 u četvrtfinalu nadigrao G2 Esports nakon što su u grupi B osvojili tek treće mjesto. Na’Vi je u svojoj grupi također prošao kroz lower bracket, da bi u četvrtfinalu izbacio Fnatic te protiv FaZe Clana osigurao mjesto u finalu.


Na’Vi je nadigrao BIG s 3-1 u mapa i izgubili su samo na Dust2, najboljoj mapi njemačke ekipe. Overpass je završio 16-10 isto kao i Train, a sve je završilo na Infernu gdje je Na’Vi osigurao pobjedu sa 16-8. MVP turnira je naravno Oleksandr “s1mple” Kostyliev, trenutno najbolji igrač svijeta i to miljama ispred konkurencije. Treba spomenuti i kako je Denis “electronic” Sharipov odigrao vrlo dobar turnir i bio oslonac ukrajinskoj ekipi.

Na’Vi je tako osvojio treću titulu ove godine, ali pretohdne dvije StarSeries & i-League S5 i CS:GO Championship Asia nisu bile tog kalibra. Sada napokon imaju i pokal jednog od najavažnijih turnira ove godine.

Što je pokazao ESL One Cologne

Kao i mnogi drugi, mi se još navikavamo na prijenose velikih turnira na Facebooku. Jednostavno osjećaj nije isti kao na Twitchu. Osim toga napokon smo vidjeli da nova postava G2 Esportsa ima potencijala za velike stvari, ali isto tako i da je daleko od toga da ga ostvari. Mousesports sa snaxom treba još uigravanja, BIG će morati ponoviti veliki rezultat da dokažu da ovo nije one hit wonder, a Na’Vi sada potpuno ravnopravno može parirati FaZe Clanu i Astralisu za poziciju najboljeg tima na svijetu.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime