Fortuna Esports u suradnji s United Media grupom najavila je do sada najveću regionalnu eSports ligu. Radi se o Esport Balkan League, gdje će dvije najpopularnije eSports igre današnjice, CS:GO i League of Legends, dijeliti 120.000€ kroz tri sezone.

CS:GO liga, jednako kao i LoL liga, sadržavat će 8 timova iz deset država regije (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Bugarska, Mađarska, Rumunija i Grčka). Za prvu sezonu svi će timovi biti pozvani, a za ostale dvije sezone bit će otvorene kvalifikacije.

Svaka od tri sezone trajat će tri mjeseca. Sezona će se sastojati od sedam kola. Kroz sedam kola lige, svaki tim igrat će s ostalim timova iz lige, a na kraju sezone najbolje četiri će ekipe igrati LAN završnicu. Svaka će sezona imati nagradni fond od 20,000$.

Esports Balkan League


Uz Vip Adria League ovo je još jedan veliki korak u izgradnji eSportsa unutar regije te izgradnje timova koji bi mogli konkurirati i izvan same Adria regije, no uz samo osam slotova, teško je očekivati da ćemo ovdje vidjeti velik broj regionalnih ekipa.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime