Arctic Invitational će biti jedan od najvećih esports evenata u Finskoj, a ovaj jednodnevni turnir će imati 100,000€ prize pool i neke od najboljih timova svijeta. Turnir će se održati u Hartwall Areni u Helsinkiju, a arena ima kapacitet od ~13 tisuća sjedišta. Talenat koji će biti prisutan na Arctic Invitationalu možete vidjeti u nastavku:

Stage Host:
Thomas “TonTTu” Tontchev
Desk Host:
Esa “Snapple” Kaisjoki
Komentatori:
Anders Blume
Tom “Tombizz” Bissmire
Analitičari:
Dustin “dusT” Mouret
Vincent “Zescht” Talmon-Gros

FURIA (#14 na HLTV ljestvici)

Jedan od najboljih, a sudeći po nedavnoj formi MIBRa, vjerojatno i najbolji tim u Brazilu i Južnoj Americi, FURIA je bio prvi tim pozvan na Arctic Invitational nakon NRG-a. NRG su se povukli od turnira, a kao glavni razlog je bio naveden nedostatak vremena te uklapanje Arctic Invitationala s drugim turnirima na koji bi NRG trebao sudjelovati.
FURIA je dosta nov i mlad tim koji se je početkom 2018-te godine počeo penjati na ljestvici. Oni su uspjeli biti dio IEM Katowice 2019 Majora, a imali su izvrstan performans na DreamHack Masters u Dallasu, i ECS Season 7 Finals, gdje su stigli do finala. Loš nastup na skorašnjem StarLadder Majoru je razlog više za Brazilsku ekipu da pokaže svoj puni potencijal u Helsinkiju.

FURIA se sastoji od:

Andrei “arT” Piovezan
Yuri “yuurih” Santos
Vinicius “VINI” Figueiredo
Kaike “KSCERATO” Cerato
Rinaldo “ableJ” Moda Junior

SJ Gaming (#58 na HLTV ljestvici)

Jedini domaći tim na ovom turniru, SJ, je svoje mjesto obezbijedio nakon pobjede nad Helsinki REDS-ima u polufinalu te HAVU-a u finalu Finskog Championship prvenstva. SJ je ekipa koja je ranije bila poznata pod imenom SuperJymy dok se nisu na početku ove godine rebrandirali kao SJ Gaming. SJ je odlična mikstura Finskih veterana u Mikko “xartE” Välimaau i Jesse “KHRN” Grandell-u i nadolazećih talenata kao sto je Elias “Jamppi” Olkkonen, jedan od najboljih mladih igraća na svijetu. Ova Finska ekipa se redovno natječe na raznim online turnirima, a u skorije vrijeme su osvojili i šestu sezonu Finske esport lige.

SJ Gaming na Arctic Invitational ide sa sljedećom ekipom:

Tony “arvid” Niemelä
Elias “Jamppi” Olkkonen
Tuomas “SADDYX” Louhimaa
Jesse “KHRN” Grandell
Mikko “xartE” Välimaa

Cloud9 (#27 na HLTV ljestvici)

Cloud9 je veoma poznata organizacija u svijetu esportsa, a CS:GO nije nikakav izuzetak. Organizacija ima velik broj titula pod svojim imenom, a i Major, koji su osvojili na ELEAGUE turniru u Bostonu, ali s različnom momčadi. Nakon nizu loših rezultata, Cloud9 je početkom Jula uradio rebuild tima zamijenivši četiri igraće stare ekipe. Jedini igrač starog Cloud9 tima je bio Timothy “autimatic” Ta, a ostatak tima je bio formiran od strane Damian “daps” Steelea. Cloud9 su svoj debi kao nova ekipa napravili na BLAST Pro Seriesu u Los Angelesu, a daps je za jako malo vremena uspjeo pripremiti Cloud9 odlično za tier 1 protivnike. Arctic Invitational će biti samo drugi LAN nastup za ovaj Cloud9, a svi mi želimo vidjeti ovu obećavajuću iteraciju Amerikanskog tima.

Cloud9 trenutno ima:

Timothy “autimatic” Ta
Damian “daps” Steele
Oscar “mixwell” Cañellas
Kenneth “koosta” Suen
Tyson “TenZ” Ngo

CR4ZY (#12 na HLTV ljestvici)

Sudeći po skorašnjoj formi, favorit, a i svima nama najdraži tim CR4ZY, je bio zadnji pozvan tim za Arctic Invitational. CR4ZY su odličnim nastupom na StarLadder Majoru u Berlinu svima pokazali da su izvrstan tim, a većinom Srpska ekipa će pokušati produžiti s odličnim rezultatima i na ovom turniru. Otto “ottoNd” Sihvo će igrati pred domaćom publikom, a za CR4ZY bi sve osim podizanja trofeja bio razočaravajući rezultat. Nemanja “nexa” Isaković i ekipa su nedavno dobili pozivnicu za BLAST Pro Series u Moskvi, ali su isti odbili i danas će igrati za svoj dio 100.000€ prize poola.

RsCR4ZY se sastoji od:

RsNemanja “huNter-” Kovač
RsNestor “LETN1” Tanić
RsNemanja “nexa” Isaković
Otto “ottoNd” Sihvo
Rokas “EspiranTo” Milasauskas

Polufinalni mečevi će se igrati od 11 te 15 časova, a veliko finale počinje istog dana u 8 uvečer. U nastavku možete vidjeti raspored turnira:

11:00 – FURIA vs. Cloud9 | BO3
15:00 – RsCR4ZY vs. SJ | BO3
20:00 – Finale | BO3

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime