Tijekom vikenda u susjednoj BiH održan je CS:GO turnir koji je organizirao Internet Klub Alpha. U Čitluku se skupilo čak 19 ekipa što je za našu regiju odlična brojka, a upravo taj broj ekipa pokazuje kako za dobar turnir nisu potrebne velike pozornice i ogromni nagradni fondovi.

Veliki poticaj za dolazak na turnir je zasigurno bio besplatni smještaj koji je osigurao organizator za sve ekipe izvan Čitluka. Uz besplatni smještaj, dodatni motiv za timove bio je i nagradni fond vrijedan 1000 €.

U napetom finalu koje se protegnulo na čak 4 meča, pobjedu odnosi domaća ekipa Životinjice protiv slovenske ekipe Brutal Democracy Gaming s ukupnim rezultatom 3:1 (Dust2, Cache, Inferno, Mirage).

Najbolje 3 ekipe su sljedeće:

  1. Životinjice – Boyenko, Sego, Depresn, Electro, Fixedinho
  2. Brutal Democracy Gaming – aljek1n, Tiim, unlucky, 1ann, KukaOG
  3. Swordfish – IDZUO, Marko, Simon, korma, gandra

Nagradni fond vrijedan nešto manje od 1000 € dijelio se u sljedećem omjeru:

  1. mjesto 3800 HRK (1000 KM)
  2. mjesto 1900 HRK (500 KM)
  3. mjesto 950 HRK (250 KM)

Kvalitetan turnir i pohvale za organizatora

“Nismo se posebno pripremali za LAN, čak što više, nismo kao petorka zajedno ni odigrali jedan meč. U Čitluk smo išli da pokušamo dogurati što dalje, pa i na kraju pobijediti. Neki očekivani cilj nam je bio finale – što smo i ostvarili. Što se tiče organizacije, svaka pohvala organizatoru za sve od osiguranog besplatnog hotela, pa do samog CS:GO turnira. Bilo je malo dužeg čekanja između mečeva, ali i to smo upotpunili s igranjem Fife i druženjem u baru.” – izjavio je Karlo “KukaOG” Kukovec iz tima Brutal Democracy Gaming

Brutal Democracy Gaming – osvojeno 2. mjesto

Turnir u Čitluku okupio ekipe iz Hrvatske, BiH, Srbije i Slovenije

Prema izjavama organizatora nastupile su ekipe iz Hrvatske, BiH i Srbije, a na turnir je stigla čak i jedna ekipa iz Slovenije. Turnir je premašio sva očekivanja, a dosta dugo u Čitluku i nije bilo malo boljeg turnira iz popularnog CS-a.

“Okupili smo na jednom mjestu 95 CS igrača koji se međusobno dobro poznaju i premašili sva očekivanja. Nagrada privuče igrače, a isto tako nije do nagrada koliko je do LAN druženja.” 

Ekipe koje su nastupile na turniru pune su riječi hvale i izjavili su kako je cijeli događaj bio fenomenalno organiziran. Nije bilo kašnjenja koja su neizbježna na većini domaćih turnira, a oni najbolji su čak dobili medalje i pehare.

LAN Čitluk pehari

Ovakav tip turnira koji nudi besplatni smještaj igračima dodatni je motiv svima da okušaju natjecateljski dio igre i naprave kvalitetno LAN druženje. Internet Klub Alpha odradio je vrhunski posao i najavio kako za jesen ove godine planiraju još bolji turnir s većim nagradnim fondom kako bi privukli još više regionalnih ekipa.

 

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime