Mousesports je nastavio s odličnim rezultatima ove godine. U finalu V4 Future Sports Festivala u Budimpešti zaustavili su Virtus.pro na korak do nove velike titule nakon čak 13 mjeseci posta. Najboljim igračem turnira proglašen je Čeh Tomáš “oskar” Šťastný.

Virtus.pro priredio najveće iznenađenje

Velika razlika u kvaliteti ekipa na V4 Future Sports Festivalu vidjela se od samog početka. U ulozi favorita bili su FaZe Clan i mousesports, koji su već u grupnoj fazi to opravdali. Virtus.pro s druge strane loše je otvorio turnir. Izgubili su od eXtatusa, a u drugom meču ih je deklasirao upravo mousesports sa 16-1 na Nukeu. U svom trećem meču na turniru, na korak od ispadanja, Virtus.pro je gubio 11-1 na Infernu od praktički nepoznate ekipe x-kom. Međutim, Poljaci su uspijevaju vratiti u meč, a kasnije i osigurati mjesto u playoffu.

Prvo polufinale igrali su FaZe Clan i Virtus.pro u 9:00, što je poprilično neobičan raspored za jedan CS:GO turnir. Iako su mnogi očekivali glatku pobjedu FaZea, raspoloženi Michał “MICHU” Müller (1.35) i Jarosław “pashaBiceps” Jarząbkowski (1.19) odigrali su sjajno i poslali FaZe kući s novim razočaravajućim rezultatom. Svakako treba napomenuti da je iskusni Filip “NEO” Kubski odigrao ključnu ulogu i nekoliko rundi koje su na kraju osigurale pobjedu njegovoj ekipi. Virtus.pro sa 16-14 na Cacheu i 16-10 na Nukeu prolazi u finale.

U drugom polufinalnom meču između mousesportsa i HellRaisersa na dvije napete mape sa 16-14 na Mirageu i 16-13 na Cobblestonu na kraju je slavio mousesports. Iako je najbolje ocijenjeni igrač Chris “chriusJ” de Jong, rezultat je to dobre igre čitave ekipe u kojoj nitko nije previše zaostajao.

Mousesports ipak bolji u finalu

Finale između ekipa mousesports i Virtus.pro počelo je na Mirageu. Na kraju prvog halfa ekipe je razdvajala samo jedna runda. Međutim, na CT strani mousesports uvjerljivo odnosi pobjedu sa 16-8. Virtus.pro se vraća na uvjerljivom predstavnom na Cobblestoneu gdje ih predvodio pashaBiceps. Mousesports je uspio uzeti svega dvije runde. Bez prave igre i ekonomije s raspoloženim pashom na AWP-u s druge strane mouz nije imao nikakve šanse. Odluka o pobjedniku donosila se na Trainu.

Mouz uzima prvu pištolj rundu i u četvrtoj resetiraju Virtus.pro. Na 5-1 bude se Poljaci i polako vraćaju u meč, a prvi half završava s 8-7 za mousesports. Druga pištoljka odlazi na stranu Virtus.pro i ponovo gledamo istu situaciju s početka mape samo su timovi sada zamijenili uloge. Virtus.pro na 12-10 ponovo resetira mouz i dolaze do 14 rundi, ali ne uspijevaju zatvoriti meč. Imali su nekoliko prilika za to učiniti, ali sreća i mirnoća ovog su pita bili na strani protivničke ekipe. 16-14 za mousesports, koji je tako nakon osvajanja SL & i-League StarSeriesa došao do svoje druge velike titule u razmaku od mjesec dana.

 

Igračem turnira proglašen je Oskar, koji nastavlja s odličnim igrama. Čeh je tako na 11 odigranih mapa na turniru samo četiri puta bio ispod 1.0 ratinga od čega dvaput jedva. Lošije nastupe upisao je samo protiv Virtus.pro.


Ogroman nagradni fond za poprilično slabu konkurenciju

U trenutku osvajanja V4 Future Sports Festivala mousesports je bio rangiran kao šesta najbolja ekipa na svijetu. Na turniru je najbolje rangirani bio FaZe na prvom mjestu, dok se HellRaisers i Virtus.pro nalaze na 17. odnosno 18.

Najveći dio nagradnog fonda uzeo je mousesports koji je na turniru pobijedio redom: x-kom, eXtatus, Virtus.pro, HellRaisers i u finalu ponovo Virtus.pro. Bez da su odigrali meč protiv jedne od 10 najboljih timova na svijetu Oskar i društvo osvojili su novu titulu i 200 tisuća eura. Naravno, to nije njihova krivica. 

Virtus.pro je pravo iznenađenje napravio protiv FaZe Clana koji je očigledno navikao gubiti od “iznenađenja”, ali prerano je govoriti o bilo kakvom povratku. Nakon V4 Future Festivala nismo puno pametniji. Usporedbe radi, u travnju će se igrati 250 tisuća dolara vrijedan DreamHack Masters Marseille na kojem će se ekipe Astralis, Cloud9, EnVy, FaZe, Fnatic, Gambit, G2, Liquid, mouz, Na’Vi, NiP, SK Gaming, Valiance, Space Soldiers i TyLoo boriti za upola manji nagradni fond. Tada će biti jasnije kakva je situacija u samom vrhu svjetskog CS-a.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime