Porazgovarali smo s izbornikom hrvatske CS:GO reprezentacije: Luka “Caliph” Mečenero, u nastavku pogledajte što nam izbornik ima za reći.

1. Nedavno ste objavili petorku hrvatske reprezentacije, da li nam možete malo obrazložiti vas izbor?

Ja već duže vrijeme pratim scenu sa ostatkom CSHR-a, strimamo svaki kup skoro, I igrali smo skoro svaki, tako da mislim da imam dobar uvid što tko može napraviti od igrača. Odabrao sam ovih 5 jer mislim da su trenutno najbolji izbor što se mogao napraviti. Mnogi misle da je to kriv odabir jer neće biti ni prvi put da netko tko nije u toj petorci izowna na kupu nekoga tko je, tako da ovisi o danu kakvog igrači imaju, zato je bilo dosta teško odlučiti se za petorku, ali mislim da ovu petorku nijedna druga u hrvatskoj ne bi mogla “izownati”

2. Koja su vam očekivanja za nadolazeći ex-Yu kup koji ce se igrat ovaj vikend?

Najveći problem će naravno biti reprezentacija Srbije koja uvijek ostvari dobar rezultat, ali gledajući ovaj lan u Srbiji shvatio sam da nisu ništa bolji nego mi, ination ne bi uopće došao tu di je da nema nikolinha, a on igra za Bosnu. Onda neki drugi timovi kao što su idzuo, faithin, KOH nisu apsolutno ništa posebno po njihovim rezultatima te mislim da je Srbija ove godine protivnik kojeg se može pobijediti, za Bosnu igraju nikolinho I neka 2 kvazi Šveđana koji ih jedino mogu vuči prema dobrom rezultatu.

Slovenija je isto jaka, ne znam točnu postavu ali siguran sam da možemo očekivat tu duo Saveey I Servay, I zanimljivo je što je saveyy kapetan za ovo , te n1nx je kapetan za TWC, zanima me tko će obaviti bolji posao što se tiče odabira igrača.

3. U petorci imate dva igrača koji igraju skupa u GIANT5 (Nulum i NyX), preostala trojka: Madbone, dogma i tomB nemaju aktivnu ekipu. Da li misliš da li ce to biti problem?

Madbone I Dogma su bili većinu karijere po nekim timovima tako da se znaju prilagodit te siguran sam da u tom aspektu neće biti problema, što se tiče tomB-a ne znam, više puta je pokazao kakav god mix slozi da može pobijedit, ovog puta ima igrače oko sebe bolje nego inače, tako da se I očekuje više.

4. Odlučili ste se za tomB-a koji nije bio nešto aktivan posljednjih mjeseci, dok ste na raspolaganju imali npr. Gravity-a koji je koliko toliko igrao kao zamjena na par kupova.

Kao što sam rekao nisu mi bitni sati dok ne izaberem petorku, tek tada očekujem trud I da se marljivo radi, a do tada onaj tko može će igrat, ipak je ljeto pa I igrači zaslužuju otići na odmor, meni je glavno da igraju jednako dobro kada se krene sa repkom. A što se tiče sati prošle godine , Gr4vity je igrao sa samo par sati igre, tako da ako on super igra sa 5 I 50, meni je ok.
Ne bi želio da se netko ljuti ali u prošlosti smo vidili da neki igrači ne mogu igrati zajedno jer dođe do anarhije u timu I na kraju raspad zbog istih, tako da nisam htio forsirat ništa, tj nisam ni trebao jer mislim da je tomB trenutno bolji te u prošlosti je imao puno veći impact u mečevima koje je igrao.

5. Stavili ste sebe kao drugu zamjenu. Koje su realne šanse da budete igrali, i sto mislite na komentare da tu ima drugih riflera koji su zaslužili poziv prije tebe (npr. Fist, stole, spexie, mariooh…)

Kao prvo mora se shvatiti da ja sam sebe nisam pozvao , to bi bilo retardirano. Prvobitno sam odabrao 4 igrača za repku (Nulum, Madbone, Dogma , TomB) I sve sam ih pitao koju bi petorku oni složili te pola ih je odgovorilo da bi mene kao petog sa obrazloženjem da im ne treba još jedan igrač koji samo otvara jer imaju već dva takva, nego da im treba support koji zna bacati bombe I koji zna pokrit suigrače I da neće prvi umirat. Ja sam se ipak odlučio za Nyx-a.

Što se tiče ostalih zamjena neki su rekli ponešto o svakome I rekli da misle da zbog xy razloga ne bi bilo dobro da oni igraju. Moje iskreno mišljenje je, I nadam se da se nitko neće naljutit ali tako je kako je, da npr Fist je super lik, puca dobro, igra jako puno u zadnje vrijeme I on je definitivno igrač kojeg ću zvat da igra za repku ako se dogodi da trenutne zamijene neće moći igrati. Onda imamo tu stoleta koji je dobar ali kao što je I paradox jednom rekao, da samo on zna izvuče od njega maximum, a bez tog maximuma jednostavno nije ništa posebno, pratio sam puno gametime official mečeva I uvijek su Savey I Servay ti koji carryaju tim, stoleta ne vidim, tako da nemam nijedan argument zašto bi njega stavljao da igra. Špexie je u engleskoj još tjedan dana te već I ovako su me ljudi počeli stiskati da kada se kreće igrati, kada ovo, kad ono. Jednostavno nisam više htio čekati nikoga te sam odlučio napraviti petorku sada, iako sam mogao još I prije. Što se tiče Maria ja sam njega imao u planu za prvih 5, za poziciju callera, ali pošto je rekao da ne želi callat onda mi više nije trebao jer pozicije riflera su popunili već drugi koji su bolji.

6. NyX je relativno nov igrač na domaćoj competitive sceni i već je dobio poziv za prvu petorku reprezentacije, da li misliš da ce pokazati svoj puni potencijal ili ce pritisak biti prevelik.

Ne znam, ja se nadam da može odigrati kako I inače jer će nam trebati svaki mali dio skilla I sreće koji možemo izvući da prođemo do grupa. Naravno najviše ovisi o protivnicima koje dobijemo, ima dosta reprezentacija koje će biti skoro nemoguće pobijediti ali nadam se da ćemo za razliku od prošle godine dobiti lakše protivnike.

7. Možete li objasniti malo uloge svakog igrača petorke i sto očekujete od njih u igri.

Neke uloge se već znaju, a neke će se igrači međusobno dogovoriti, trenutno jedino što nemamo je dobar support. Madbone je caller koji ako se potrudi može dobro vodit meč, to sam vidio iz prve ruke. Onda imamo tomB-a koji je awp, sjećamo ga se s npr da je odlično igrao Božićni kup I CSHR Championship Season 1, od njega očekujem da samo to nastavi. Ostala trojica su rifleri koji se trebaju međusobno dogovoriti što žele raditi.

 Petorka Hrvatske :

Stijepo “MadBonE” Majkovica
Petar “Nulum” Vuković
Petar “Dogma” Kasić
Tomislav “tomB” Tatarović
Matija “Nyx” Jovanović

Petar “Gr4vity” Roje -zamjena
Luka “Caliph” Mečenero -zamjena

3 KOMENTARI

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime